Αρχική κοινωνία Κινηματικό όχι στο ναρκοεμπόριο

Κινηματικό όχι στο ναρκοεμπόριο

Συγκέντρωση – εκδήλωση σήμερα στον Άγ. Δημήτριο Πετρούπολης

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα ναρκωτικά οργανώνει σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Βοτανικός Κήπος (στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βάρναλη στην Πετρούπολη). Η εκδήλωση δεν αφορά γενικά τα ναρκωτικά, την καταστολή, τη φυτοποίηση που υφίσταται το σύνολο των χρηστών. Αφορά την «πυραμίδα των ναρκωτικών» στην οποία, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «εμπλέκονται ένα πλήθος μικρών και μεγάλων συμφερόντων που περιλαμβάνει εμπόρους, βαποράκια, χρήστες, “καθώς πρέπει” κυρίους, ρουφιάνους, κ.ά. Ένας κόσμος ολόκληρος που ζει και αναπνέει υπό την άγρυπνη προστασία και συναίνεση της αστυνομίας. Αυτός ο περιφερόμενος θίασος του κράτους κάνει τις εμφανίσεις του και εδαφικοποιεί τις δράσεις του (νταραβέρι) όπου πάρει άδεια ή όπου σπρωχτεί από την αστυνομία, η οποία έχει κάθε φορά τους λόγους της.
Η τακτική αυτή είναι μια δοκιμασμένη τακτική από το κέντρο της Αθήνας. Η τακτική για την οποία μιλάμε έχει να κάνει με σχεδιασμούς ζωνών και περιφράξεων για ειδικές χρήσεις, με αποτέλεσμα τη δημιουργία διαφόρων γκέτο εντός πόλεως».
Αυτό ακριβώς συμβαίνει από καιρό στην περιοχή Αγ. Δημητρίου Πετρούπολης, δίπλα στον ευρύτερο χώρο της κατάληψης του Βοτανικού Κήπου, η οποία είναι γνωστή για το πλήθος των κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων της. «Από το πρωί στην περιοχή αυτή γίνεται το κεντρικότερο “νταραβέρι” κι έχει γίνει αγορά που εξυπηρετεί Ίλιον, Αγ. Αναργύρους, Περιστέρι και Πετρούπολη. Έμποροι και βαποράκια (από όλα τα είδη ουσιών), από Ζεφύρι μέχρι Περιστέρι, κάνουν την εμφάνισή τους και προσελκύουν την αγορά των χρηστών μπροστά στα έκπληκτα μάτια μιας ολόκληρης κοινωνίας, των γερόντων από το παρακείμενο ΚΑΠΗ, μανάδων, νέων, μικρών παιδιών από την πλησιέστερη παιδική χαρά» υπογραμμίζουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης, που προαναγγέλλουν «δράσεις προκειμένου να διώξουμε το ναρκοεμπόριο» καλώντας σε αυτές όλη την τοπική κοινωνία.

Σχόλια

Exit mobile version