Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Καταστροφική «αξιοποίηση» του κάμπινγκ Αγ. Τριάδας

Καταστροφική «αξιοποίηση» του κάμπινγκ Αγ. Τριάδας

Το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει το έργο της λεηλασίας – Συγκέντρωση των κατοίκων την Πρωτομαγιά, στις 11 το πρωί.

Της Χριστίνας Δεληχρίστου*

 

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, στην επόμενη συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ θ’ ανοιχτεί η μία και μοναδική προσφορά για την εκποίηση της έκτασης-φιλέτο του camping της Αγ. Τριάδας, στον Δήμο Θερμαϊκού, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, επιφάνειας 132.483τ.μ. Στον πανέμορφο αυτό χώρο είχε γυριστεί το 1964 η ταινία της Φίνος Φιλμ Κάτι να καίει με πρωταγωνιστές τους Ντ. Ηλιόπουλο, Ρ. Βλαχοπούλου, Κ. Βουτσά, Ε. Ναθαναήλ κ.λπ.

Η μοναδική εταιρία που υπέβαλε πρόταση για την αγορά της έκτασης έχει άμεση σχέση με τον μεγαλοϊδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στην παραπάνω έκταση, σύμφωνα με το ΓΠΣ του Δ. Θερμαϊκού, προβλέπεται η δημιουργία ενός λυκείου 180 θέσεων σε έκταση 2.200τ.μ., ενός γυμνασίου 180 θέσεων σε έκταση 2.165τ.μ. και ενός ολοήμερου δημοτικού σχολείου 150 θέσεων σε έκταση 2.770τ.μ. Επίσης, στο χώρο μπορούν να δημιουργηθούν χώροι άθλησης που τόση ανάγκη τους έχει η περιοχή. Ο Δήμος Θερμαϊκού, πρόσφατα, επαναδιατύπωσε τη βούλησή του για την υλοποίηση των προβλέψεων του ΓΠΣ για την κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων στην περιοχή. Οι σχεδιασμοί, όμως, του ΤΑΙΠΕΔ είναι διαφορετικοί και παραβιάζουν κατάφωρα το ΓΠΣ.

Όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, δεδομένης της τοποθεσίας του –παραθαλάσσια έκταση με μεγάλο παραλιακό μέτωπο και άμεση πρόσβαση στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας– το ακίνητο προσφέρεται για την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος κατοικιών που περιλαμβάνει κύριες και παραθεριστικές κατοικίες, καθώς και υποστήριξη από εμπορικά καταστήματα. Ενδεχόμενη αξιοποίησή του μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και 30.000τ.μ. δομήσιμης επιφάνειας.

Από τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με το ακίνητο του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, προκύπτει ότι σε αυτή την απαράμιλλου φυσικού κάλλους περιοχή, θα είναι κυρίαρχη η χρήση κατοικίας. Γεγονός που αφενός δεν ευνοεί τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής και αφετέρου ούτε την επιχειρηματικότητα και την αύξηση απασχόλησης θα ενισχύσει. Επιπλέον, δρα ανταγωνιστικά στην οικονομία της υπόλοιπης περιοχής που πλήττεται έντονα από την οικονομική κρίση. Ουσιαστικά το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει να καταστρέψει την πανέμορφη αυτή έκταση και να τη μετατρέψει σε πολυτελείς παραθαλάσσιες βίλες. Η δημοτική παράταξη Θερμαϊκός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής και ο επικεφαλής της Σπύρος Κουζινόπουλος, θεωρώντας ότι η δημόσια περιουσία πρέπει να διατίθεται για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα του camping Αγ. Τριάδας, καλεί τα μέλη, τους φίλους και όλους τους δημότες του Δ. Θερμαϊκού να τιμήσουν την Πρωτομαγιά, μέρα αγώνων και θυσιών, στις 11 το πρωί, στο χώρο του camping.

Η αποτροπή της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ και της εκποίησής της είναι πρώτιστο αίτημα και διεκδίκηση από τα αγωνιζόμενα αυτοδιοικητικά σχήματα ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το camping της Αγ. Τριάδας όπως και της Επανωμής, πρέπει να επιστραφούν στο νόμιμο ιδιοκτήτη τους, τους δημότες του Δήμου Θερμαϊκού.

Ο αγώνας για να σωθεί η χώρα από τη λεηλασία των «επενδυτών» με τη μεσιτεία του ΤΑΙΠΕΔ είναι καθήκον μιας ζωντανής και αγωνιστικής αυτοδιοίκησης.

 

 

* Η Χριστίνα Δεληχρίστου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Θερμαϊκού με την παράταξη Θερμαϊκός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Σχόλια

Exit mobile version