Αρχική πολιτισμός Κατά πού πέφτει η Βαϊμάρη;

Κατά πού πέφτει η Βαϊμάρη;

Της Δέσποινας Κουτσούμπα. Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη το έργο «Ξεπλένοντας τους φασίστες».

Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή, σε σκηνοθεσία του κραταιού ΠΑΣΟΚ, με πρωταγωνιστή τον γνωστό υπερήρωα της άκρας Δεξιάς Μάκη Βορίδη και κομπάρσους τα λοιπά μέλη του ελληνικού κυνοβουλίου. Μια guest συμμετοχή κρατήθηκε για τα συνδικαλιστικά στελέχη των συγκοινωνιών που εμφανίζονται στην αρχή και το τέλος του έργου να ευχαριστούν από καρδιάς τον ήρωά τους, ενώ μια ολιγόλεπτη -αλλά εξαιρετική- εμφάνιση έκανε και γνωστός βουλευτής που -σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες- ξέρει σίγουρα κατά πού πέφτει και η Αριστερά και η Δημοκρατία (για τη Βαϊμάρη δεν είμαστε βέβαιοι). Δεν ξέρουμε αν το έργο θα έχει ευτυχή κατάληξη για τις συγκοινωνίες του Λεκανοπεδίου, γνωρίζουμε όμως σίγουρα ότι θα έχει τη χειρότερη έκβαση για τον ελληνικό λαό.
Η χυδαιότητα του πολιτικού προσωπικού της Ελλάδας έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο! Όχι μόνο ξέπλυναν (και ξεχρέωσαν;) το ΛΑΟΣ με τη συμμετοχή του στην «εθνοσωτήριο» συγκυβέρνηση, αλλά τώρα λιβανίζουν και τα στελέχη του. Τους γνωστούς φασίστες ροπαλοφόρους, τηλε-αστέρες της συμφοράς και ανερμάτιστους καιροσκόπους πολιτευτές, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι της διαπλοκής. Η διακτίνιση του Μ. Βορίδη από τα πάνελ του Mega στο υπουργείο Υποδομών (λέγε με: κατασκευών και μεγάλων έργων) δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το ποιος είναι το πραγματικό «αφεντικό» του – κι αυτό είναι ένα μόνο από τα πολλά παραδείγματα.
Το επικίνδυνο είναι πως το μιντιακό παιχνίδι συνεχίζεται. Τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα παρέλαβαν ήδη τις λίστες της εφεδρείας, ο από μηχανής Βορίδης (ο ίδιος που ψήφισε όλες αυτές τις ρυθμίσεις) δηλώνει ότι η εφεδρεία, όπως εφαρμόζεται, είναι άδικο μέτρο. Ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, ο ίδιος που μας είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν ψηφιστεί η εφεδρεία ως έχει δεν θα πάρουμε την 6η δόση, κλείνει ραντεβού μαζί του για να δουν τα περιθώρια «παγώματος» της εφεδρείας στις συγκοινωνίες. Ο λαός παρακολουθεί τη φιλο-εργατική και αποτελεσματική παρέμβαση του ακροδεξιού υπουργού με συνεχή έκτακτα δελτία από το γνωστό κανάλι. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι σχεδόν παρακαλούν να είχαν τον Βορίδη στο δικό τους υπουργείο. Και, τελικά, ξεχνούν όλο και περισσότερο ποιος είναι ο φασίστας και τι πρεσβεύει. Λέτε όλα αυτά να μην συμβαίνουν με τη συμφωνία της λοιπής κυβέρνησης, της τρόικας και των δανειστών μας;
Επειδή το έργο είναι μαύρη κωμωδία, λίγο πριν από το τελικό fade-out, ταιριάζει να αφιερώσουμε τα λόγια του Αργύρη Λαφαζάνη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όπως ακούστηκαν στη Βουλή λίγο πριν ο γενναίος πολιτικός ανήρ δώσει και τη δική του ψήφο «εμπιστοσύνης» στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου: «Εμείς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ νιώθουμε και ξαλαφρωμένοι και χαρούμενοι, γιατί δεν είμαστε πια μόνοι. Γιατί στο δρόμο προς το Γουδί θα ’χουμε παρέα, θα βαδίζουμε με άλλους μαζί. Θα έχουμε και τον κ. Καρατζαφέρη να μας λέει τα ευφυολογήματα και τα λογοπαίγνιά του και τον κ. Σαμαρά με τα πεισματάκια του. Και βέβαια τώρα που είναι αρμόδιος υφυπουργός ο κ. Ροντούλης θα μας φέρει και μερικά συμπαθή υποζύγια από το χωριό του να συμβαδίζουμε μαζί, να κουβεντιάζουμε τα γομάρια με τα γομάρια και θα είμαστε μια χαρούμενη παρέα. Περνάμε και από την Καισαριανή πηγαίνοντας για το Γουδί, γιατί κι εκεί έχει γραφτεί ελληνική ιστορία και εκεί μπορούμε να ανταλλάξουμε και εμπειρίες -καθώς είμαστε μια μεγάλη πολυποίκιλη παρέα- και με αυτούς που ήταν με την πλάτη στον τοίχο και με αυτούς που ήταν απέναντι και σημάδευαν προς τον τοίχο. Θα είμαστε, λοιπόν, μια μεγάλη χαρούμενη παρέα και θα βαδίσουμε όλοι μαζί προς τα εκεί, προς το Γουδί».
Η ταξική πάλη δεν είναι μιντιακό κατασκεύασμα, ούτε η οργή της κοινωνίας μπορεί να σκηνοθετηθεί. Ο θίασος μπορεί να είναι άριστα στημένος, τους τίτλους τέλους όμως θα τους γράψει ο λαός, καταλαμβάνοντας την ορχήστρα!

 

Σχόλια

Exit mobile version