Αρχική κοινωνία Και παιδεραστές στη Χρυσή Αυγή(;)

Και παιδεραστές στη Χρυσή Αυγή(;)

Έρευνα για βιασμό παιδιού από Χρυσαυγίτη στην Ιεράπετρα.

Του Μάριου Διονέλλη Εδώ και πολύ καιρό, πολύ πριν από τα κατορθώματα του Ηλία Κασιδιάρη, φωνάζει η Κρήτη για το πραγματικό πρόσωπο των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Η καταγγελία μιας γυναίκας στην Ιεράπετρα ότι ο σημερινός διευθυντής Λυκείου και ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης στο νησί την είχε βιάσει προ επτά ετών πάγωσε όλη την Κρήτη και ξανάβαλε στο τραπέζι το θέμα των παιδεραστών – αυτή τη φορά όμως και με πολιτικές προεκτάσεις.
Ο διευθυντής του νυχτερινού σχολείου Γιώργος Πετράκης είχε πιέσει την κοπέλα να ψευδορκήσει (τουλάχιστον όπως ισχυρίζεται η ίδια) με αντάλλαγμα να μην την ξαναενοχλήσει ποτέ. Ωστόσο η ίδια δεν άντεξε και επτά χρόνια μετά έσπασε και μίλησε δημοσίως στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ.

Χρυσή Αυγή και στο βάθος Νέα Δημοκρατία…
Το γεγονός ότι ο κ.Πετράκης είναι ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα έδωσε άλλη διάσταση στην υπόθεση. Η σύζυγος του κ.Πετράκη κατήλθε ως υποψήφια στις εκλογές της 6ης Μαϊου με τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, ενώ η οργάνωση την απομάκρυνε από το ψηφοδέλτιο αμέσως μετά την επαναγνωστοποίηση του θέματος.
Το θέμα περιπλέχτηκε περισσότερο από τη στιγμή που στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης της Χ.Α. γίνεται έμμεση αναφορά σε πιθανές ευθύνες και της Νέας Δημοκρατίας στο νησί. Πράγματι, ο κ.Πετράκης ήταν επί χρόνια στενός συνεργάτης του βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη και τελικώς κατέληξαν και κουμπάροι.
Σε δήλωσή του ο κ.Πλακιωτάκης τόνισε πως αμέσως όταν πληροφορήθηκε την ιστορία, πριν από 7 χρόνια, εκδίωξε τον συγκεκριμένο άνθρωπο από το γραφείο του.
Η εισαγγελέας Λασιθίου διέταξε να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης και να εξεταστεί αν ισχύει η καταγγελία περί πίεσης σε ψευδορκία, αλλά και αυτή καθαυτή η καταγγελία του βιασμού.

Και στο Ρέθυμνο
Άρωμα πολιτικής έχει και η υπόθεση παιδεραστών του Ρεθύμνου. Εκεί ενεπλάκη το όνομα του βουλευτή και υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, ο οποίος είχε στενή φιλική σχέση με την οικογένεια του Σειραγάκη. Φήμες στο Ρέθυμνο έλεγαν ότι αυτή η φιλία ήταν ο λόγος που καθυστέρησε επί χρόνια η αποκάλυψη της δράσης του Σειραγάκη και ενώ είχαν γίνει συγκεκριμένες καταγγελίες στις αστυνομικές Αρχές της πόλης. Ο κ. Όθωνας απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του μιλώντας για αρρωστημένα μυαλά που τον συνδέουν με την υπόθεση.
Η καταγραφή των στοιχείων και αποσπάσματα από τη συγκλονιστική καταγγελία της 25χρονης σήμερα κοπέλας δημοσιεύονται ήδη στο Internet και σε ρεπορτάζ της Τηλεόρασης από τους Πολίτες. Στο ίδιο ρεπορτάζ μιλούν ο κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Σκεύος Παπαϊωάννου, θέτοντας το ζήτημα των συνθηκών που οδηγούν μια τοπική κοινωνία σε τέτοια φαινόμενα, αλλά και ο διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου Αντώνης Λιοδάκης, ο οποίος ανοίγει το θέμα των τεράστιων ελλείψεων σε δομές ψυχικής Υγείας. Επίσης, τη μαρτυρία του καταθέτει ο πρώην προπονητής της παιδικής ομάδας του ΑΓΟΡ, λέγοντας πως ο ίδιος είχε κάνει συγκεκριμένη καταγγελία στην ομάδα του για φαινόμενα παιδεραστίας, η οποία όμως ποτέ δεν ελήφθη σοβαρά.

 

Σχόλια

Exit mobile version