Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Φυσάει Βοριάς: Και οι εργαζόμενοι του δήμου στον αγώνα

Φυσάει Βοριάς: Και οι εργαζόμενοι του δήμου στον αγώνα

Του Νίκου Δασκάλου. Στο δήμο Θεσσαλονίκης άρχισε με μικρά ποσοστά η απεργία, αλλά πολύ γρήγορα πήρε μαζικά χαρακτηριστικά μέσα από συνελεύσεις στους εργασιακούς χώρους. Πάρθηκαν αποφάσεις για καταλήψεις και απεργιακές επιτροπές με αποτέλεσμα τα ποσοστά της απεργίας να εκτοξευθούν στο 90%.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης υπάρχουν δύο σημεία που συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι. Το ένα είναι το δημαρχείο, το άλλο είναι το κεντρικό γκαράζ όπου δεν φεύγει ούτε ένα απορριμματοφόρο την εβδομάδα που πέρασε. Με δυναμικές πορείες μάλιστα οι εργαζόμενοι έδειξαν τη δύναμη και την αποφασιστικότητά τους, καθώς και την ενότητα του κλάδου.
Παρά τις πιέσεις και τις απειλές κυβέρνησης και δημάρχων, την επιστράτευση και τις απειλές απολύσεων, οι συνάδελφοι παραμένουν στην απεργία και δεν επιστρέφει κανείς στην εργασία του. Η εργατική τάξη της χώρας γνωρίζει ότι ο δικός μας αγώνας είναι και δικός της και ότι πιθανή ήττα δικιά μας θα είναι ήττα για την εργατική τάξη της χώρας.
Όσο θα συνεχίζεται η απεργία στους συναδέλφους ξεκαθαρίζεται πολιτικά ότι παλεύουμε να φύγει η κυβέρνηση και οι επιτηρητές της τρόικας, να σταματήσουν οι πληρωμές στους τοκογλύφους και να κατατεθούν οι πόροι για τις ανάγκες των ανθρώπων και της κοινωνίας και όχι για τα κέρδη τραπεζών και βιομηχάνων.
Στην κατεύθυνση αυτή κρίσιμος θα είναι ο ρόλος της αριστεράς που για να ανταποκριθεί θα πρέπει να βρει τη δύναμη να αλλάξει τον εαυτό της, ακούγοντας από την ίδια την κοινωνία το σύνθημα. Ή εμείς ή αυτοί.
* Ο Νίκος Δασκάλου είναι μέλος
της απεργιακής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Σχόλια

Exit mobile version