Αρχική πολιτική Και με υπουργική… βούλα η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο

Και με υπουργική… βούλα η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο

Σε ρυθμούς… προτεκτοράτου κινείται η Σούδα, καθώς μετά την ανάληψη της διοίκησης του πολέμου από το ΝΑΤΟ έχει αναβαθμιστεί και επισήμως η συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Στη νατοϊκή βάση έφτασαν, αιφνιδίως, για να επιθεωρήσουν τα στρατεύματά τους ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Gerard Longuet και η Νορβηγίδα ομόλογός του Grete Faremo. Οι δύο ξένοι υπουργοί συναντήθηκαν με τα πληρώματα των πολεμικών αεροσκαφών Γαλλίας και Νορβηγίας που σταθμεύουν στα Χανιά και τόνωσαν το ηθικό των πληρωμάτων τους, που θα τεθούν υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, ενώ πραγματοποίησαν και επιθεώρηση στους χώρους του αεροδρομίου.
Ακολούθησε ενημέρωση του Τύπου σε αίθουσα της 115 Πτέρυγας Μάχης, από εκπρόσωπο της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις που γίνονται μέσω της Σούδας, τονίζοντας πως στην αεροπορική βάση βρίσκονται τέσσερα αεροσκάφη Μιράζ και συνολικά 21 Γάλλοι αξιωματικοί και 90 στρατιώτες. Όπως ανακοινώθηκε, η πρώτη επιχείρηση από τη βάση της Σούδας έγινε στις 24 Μαρτίου, η δεύτερη στις 25 και ακολούθησαν δύο επιχειρήσεις στις 28 και 29 του μηνός και άλλες δύο στις 30. Μάλιστα, ο Γάλλος υπουργός είχε την «τύχη» να γίνει παρουσία του η αναχώρηση άλλων δύο μαχητικών Μιράζ για επιχείρηση στη Λιβύη.
Λίγες ώρες μετά την αναχώρηση των υπουργών, το βράδυ της Πέμπτης απογειώθηκε από την 115 Πτέρυγα Μάχης και το ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ με προορισμό τη Λιβύη. Πρόκειται και επισήμως για την πρώτη επιχειρησιακή συμμετοχή της Ελλάδας από αέρος στον πόλεμο, ενώ αναμένεται να υπάρξουν αρκετές ακόμα πτήσεις τις επόμενες ημέρες.
Μ.Δ.

 

Σχόλια

Exit mobile version