Αρχική πολιτική παραπολιτική Και διηγώντας τα να κλαις (φ.343)

Και διηγώντας τα να κλαις (φ.343)

Ο θάνατος του εμποράκου

Έπεσε 5-6% ο τζίρος των καταστημάτων στις γιορτές σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΣΕ, αλλά εάν δεις τα στοιχεία πίσω από το μέσο όρο φαίνεται καθαρά ότι η πτώση είναι διψήφια, δηλαδή πολύ μεγαλύτερη για τις χιλιάδες μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις και πολύ μικρότερη για τις μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα που ευνοούνται όχι μόνο φορολογικά, αλλά και από τις ανοιχτές Κυριακές, τις Black Friday, τα διευρυμένα ωράρια εργασίας και άλλες ευνοϊκές για τα ολιγοπώλια και μονοπώλια ρυθμίσεις που γονατίζουν τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που είναι και οι περισσότεροι. Πίσω από τη θριαμβολογία, μπαίνουν καινούργια λουκέτα στην αλα Τσίπρα ανάπτυξη.

Μ.Ο.

 

Ηλεκτρονικές αρπαγές

Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι η Καθημερινή κάνει μόνο κριτική στην κυβέρνηση. Αντιθέτως, από τότε που έκανε την κωλοτούμπα ο Τσίπρας, πληθαίνουν τα άρθρα και τα σχόλια που στηρίζουν, έως και επαινούν, την κυβέρνηση για τα μέτρα που επιβάλλει ιδιαίτερα όταν εφαρμόζει τα μνημόνια με αποφασιστικότητα και σκληρότητα. Τελευταίο επίτευγμα της κυβέρνησης είναι η καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών «για να μην μπλοκάρονται και συλλήβδην ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί» στα «αποκλεισμένα ειρηνοδικεία» από αγαναχτισμένους πολίτες που χάνουν τα σπίτια τους, αυτά για τα οποία κάποτε ούρλιαζαν οι σημερινοί υπουργοί καταγγέλλοντας τις ξεπουλημένες κυβερνήσεις. Εκτελεστές πιο αδίστακτοι από τους προηγούμενους!

Ξ.Ν.

 

Μείωση, αλλά τι μείωση;

Κομπάζουν για μείωση της ανεργίας χωρίς να λένε πόσοι νέοι έχουν φύγει για το εξωτερικό «μειώνοντας» την ανεργία. Ούτε, βέβαια, για τι είδους εργασία πρόκειται. Το ΙΚΑ λέει ότι ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα κατά τα δύο τελευταία χρόνια έχει υποστεί κι άλλη μείωση κατά 8%. Και λέει, επίσης, ότι μόνο οι μερικώς απασχολούμενοι έχουν αυξηθεί, αλλά ο μέσος μισθός τους έχει πέσει κατά 10% από τα 442,37 ευρώ ΜΕΙΚΤΑ στα 396,67 ευρώ ΜΕΙΚΤΑ. Ούτε ομολογούν, εννοείται, ότι στην πλειονότητά τους αυτοί οι εργαζόμενοι υπογράφουν για 4 ώρες, ενώ δουλεύουν επιπλέον από 3 μέχρι 8 ώρες απλήρωτες και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη! Ολοταχώς για σουδανοποίηση…

Φ.Β.

 

Τον προτιμούν

«Επανεκλογή μου στην Αντιπροεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, με σημαντικά αυξημένο αριθμό θετικών ψήφων: 469 επί συνόλου 638 έγκυρων ψηφοδελτίων και με ποσοστό 73,5%» γράφει ευλογώντας τα γένια του ο Παπαδημούλης στον χορηγούμενο «τοίχο» του φέισμπουκ. Αυτό που δεν γράφει είναι ότι η «άνοδος» οφείλεται στο ότι όλο και περισσότεροι δεξιοί νεοφιλελεύθεροι – που έχουν την πλειοψηφία στην Ευρωβουλή – τον θεωρούν πλέον πολύ δικό τους άνθρωπο.

Ζ.Ρ.

 

Μπαλαφάρες

Τόμσεν: «…στην Ελλάδα, θα επανέλθει η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα σε 21 χρόνια…»

Μπαλάφας (στην εκπομπή της Τσαπανίδου): «…αυτά που λέει ο Τόμσεν, ένας οικονομολόγος μετρίου επιπέδου, δεν ισχύουν. Πού ξέρει ο Τόμσεν και προβλέπει τι θα συμβεί σε 21 χρόνια; Οι οικονομολόγοι μπορούν να φτιάξουν οικονομικά μοντέλα μόνο σε βάθος τριετίας…»
Και η απάντηση στον ψεύτη και κατάπτυστο Μπαλάφα με στοιχεία του Επιστημονικού Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ: «Από το 1974 μέχρι το 2010, δηλαδή σε διάστημα 36 ετών, με μέσο ρυθμό ανάπτυξης 3,5%, δημιουργήθηκαν 787.000 νέες θέσεις εργασίας. Νέοι άνεργοι στην επταετία της κρίσης επίσημα καταγεγραμμένοι 850.000.»
Υπολογίστε πόσα χρόνια θα χρειαστεί η Ελλάδα με αρνητικό δείκτη ανάπτυξης για να επανέλθει η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα.
ΟΥΤΕ ΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ, αδέλφια.
Αλλά ο επαγγελματίας άνεργος Μπαλάφας την αρπαχτή να κάνει, καμιά 600.000 ευρώ για όσο περισσότερο κάτσει στην καρέκλα, και στα αρ… του και δυο αυγά Τουρκίας για τα ζώα που τον στηρίζουν.
Φτάσαμε στο σημείο να μας δουλεύει και ο Μπαλάφας. Τόσο πάτο….

Τάσος Σιδερίδης

 

ΔΟΛ

Ζωηρή

Lotta Continua.

Ήσουνα;

Γ.Π.

Σχόλια

Exit mobile version