Αρχική κοινωνία εργασία «Καθαρίζει» και από εργαζόμενους η προς πώληση Αγροτική

«Καθαρίζει» και από εργαζόμενους η προς πώληση Αγροτική

Αποκαλυπτικός όσο και κυνικός για το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας εμφανίστηκε από το Ηράκλειο ο διοικητής της Θόδωρος Πανταλάκης. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης με στελέχη της τράπεζας επιβεβαίωσε πως η ΑΤΕ θα αποχωρήσει από όλες τις θυγατρικές και τις συμμετοχές της, αδιαφορώντας για το μέλλον των εργαζομένων σε αυτές.

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει, πρωτίστως, είναι το προσωπικό της τράπεζας και μετά οι εργαζόμενοι των θυγατρικών», είπε χαρακτηριστικά.
Και για την τράπεζα, όμως, δεν επιφυλάσσει καλύτερο μέλλον αφού εξήγγειλε μείωση προσωπικού και κλείσιμο των μη αποδοτικών καταστημάτων (κυρίως στην Περιφέρεια) την ίδια ώρα που υπεραμύνθηκε του τίτλου της «τράπεζας των αγροτών» και της ελληνικής κοινωνίας.  
Τέλος, ενόψει του σχεδίου αναδιοργάνωσης της ΑΤΕ, ο διοικητής της εξέφρασε ανοιχτά την άποψή του για υπέρ της εκποίησης με διατήρηση μόνο του 51% των μετοχών από το Δημόσιο και όχι 77%, όπως είναι σήμερα, ενώ χαρακτήρισε άμεση ανάγκη τις δραστικές και ταχύτατες αποκρατικοποιήσεις, μη εξαιρώντας ακόμα και την τράπεζά του από το μοντέλο αυτό.
Μ.Δ.

 

Σχόλια

Exit mobile version