Αρχική διεθνή Κάλεσμα για στρατιωτικό εμπάργκο κατά του Ισραήλ

Κάλεσμα για στρατιωτικό εμπάργκο κατά του Ισραήλ

Η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Μπεγλίτη και η υπογραφή «επιχειρησιακού μνημονίου» με το Ισραήλ -ειδικά σε αυτή τη συγκυρία- κάνει φανερό με τον πιο πρόδηλο πια τρόπο ότι η αναβάθμιση των σχέσεων ελληνικής ισραηλινής κυβέρνησης δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τους «φιλοπαλαιστίνιους».

Με την αφορμή αυτή θυμηθήκαμε τη σημαντική συμβολική και πρακτική αξία της κινητοποίησης στον Αστακό, κατά της μεταφοράς αμερικανικού πολεμικού υλικού κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα το 2009 και παρακάτω αναφέρουμε συνοπτικά το κάλεσμα παλαιστινιακών οργανώσεων για στρατιωτικό μποϊκοτάζ που εκδόθηκε το φετινό Ιούλιο.  
Πολλά κράτη και επιχειρήσεις συνεχίζουν το εμπόριο όπλων και τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Η συνεργασία με το Ισραήλ διατηρείται, παρ’ όλη τη συστηματική χρήση μαζικής βίας εναντίον των Παλαιστινίων και άλλων Αράβων πολιτών, αλλά και ειρηνικών ακτιβιστών και παρ’ όλες τις αυξανόμενες απάνθρωπες αποικιοκρατικές πολιτικές ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και τη μόνιμη περιφρόνηση του Διεθνές Δικαίου.
Η BNC η Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή BDS (Boycott Disinvestment and Sanctions) καλεί σε άμεση διεθνή δράση για στρατιωτικό εμπάργκο κατά του Ισραήλ, παρόμοιο με εκείνο που επιβλήθηκε ενάντια στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.
Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τη στρατιωτική δύναμη για να διατηρήσει ένα παράνομο καθεστώς κατοχής, αποικιοκρατίας και απαρτχάιντ. Επιπλέον, επανειλημμένα έχει εκμεταλλευτεί τις ένοπλες συγκρούσεις και τις στρατιωτικές επιθέσεις για να δοκιμάζει στο «πεδίο μάχης» όπλα και μεθόδους της πολεμικής σύρραξης εναντίον Παλαιστινίων και Λιβανέζων αμάχων, σε συνεργασία με τα ερευνητικά ιδρύματα του. Με αυτό τον τρόπο, παρέχει στην πολεμική του βιομηχανία συγκριτικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά, προκειμένου να αντλήσει τα αναγκαία έσοδα για να διατηρήσει την κατοχή, την αποικιοκρατία και το απαρτχάιντ.
Πολλές κυβερνήσεις, όπως και ο ΟΗΕ, παραμένουν σιωπηλοί μπροστά στο πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ, το οποίο η παγκόσμια κοινωνία των πολιτών θεωρεί ως τεράστια απειλή της παγκόσμιας ειρήνης. Ζητάμε από όλους τους ανθρώπους με συνείδηση, τα κινήματα και τις οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, να στηρίξουν το κάλεσμα και να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους για άμεση παύση κάθε παροχής όπλων προς το Ισραήλ ή σχετικών υλικών. Διακοπή εισαγωγών από το Ισραήλ. Σταμάτημα της μεταφοράς στρατιωτικών προϊόντων από και προς το Ισραήλ μέσω εθνικών λιμανιών, εδαφών ή του εναέριου χώρου.
Διακοπή της συνεργασίας με τον ισραηλινό στρατό και με εταιρίες που εργάζονται μαζί του για προγράμματα εκπαίδευσης, έρευνας και ανάπτυξης όπλων, διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας. Κινητοποίηση για μια Μέση Ανατολή ελεύθερη από πυρηνικά.

* Δείτε και στο r-freepalestine.blogspot.com

 

Σχόλια

Exit mobile version