Αρχική κοινωνία Ιόνια νησιά: “Καλπάζει” η ανεργία με ποσοστό 19,1%

Ιόνια νησιά: “Καλπάζει” η ανεργία με ποσοστό 19,1%

Ένας στους πέντε είναι άνεργος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία το ποσοστό ανεργίας «πέταξε» στο 19,1% για τον Ιανουάριο 2010, καταγράφοντας αύξηση οκτώ ποσοστιαίων μονάδων! Η πτώση των κρατήσεων από τους ξένους tour operators, η οποία οδηγεί σε σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και η καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας φαίνεται να είναι οι βασικοί λόγοι της ραγδαίας αύξησης της ανεργίας στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Την ίδια στιγμή, εκτίναξη της ανεργίας σημειώνεται και στο γενικό ποσοστό της χώρας, με 11,3% τον Ιανουάριο 2010 έναντι 9,4% τον Ιανουάριο 2009. Σύμφωνα πάντα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, οι άνεργοι ανήλθαν κατά τον πρώτο μήνα του έτους σε 567.132 άτομα –πανελλαδικά– και αυξήθηκαν κατά 101.440 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο πέρυσι και κατά 62.022 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2009.

Μετά τα Ιόνια Νησιά, τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στη Δυτική Μακεδονία με 17,7%, το Νότιο Αιγαίο με 15,3%, ενώ ακολουθούν η Κρήτη, η Κεντρική Μακεδονία και η Ήπειρος με ποσοστά πάνω από 12%. Να σημειωθεί, τέλος, ότι σημαντική είναι η αύξηση της ανεργίας και στην Αττική, όπου έπειτα από έξι χρόνια το ποσοστό ξεπερνά και πάλι το 10%.

Σχόλια

Exit mobile version