Αρχική κοινωνία εργασία Ιταλία: Ίδρυση της USB

Ιταλία: Ίδρυση της USB

Δημιουργείται στην Ρώμη αυτό το Σαββατοκύριακο (22-23/5) η Συνδικαλιστική Ένωση Βάσης (USB) που θα είναι μια κεντρική μορφή ένωσης όλων των συνδικάτων βάσης της Ιταλίας. 660 αντιπρόσωποι από όλα τα συνδικάτα βάσης που έχουν εγγεγραμμένους πάνω από 280.000 εργαζόμενους σε διάφορους κλάδους και τομείς της οικονομίας θα συγκεντρωθούν και αφού συζητήσουν θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις για την δομή, την λειτουργία και το καταστατικό της νέας συνδικαλιστικής δομής.

Την Κυριακή 23 Μάη στην αίθουσα Capranica θα γίνει μια πανηγυρική εκδήλωση κορύφωση όλων των προσπαθειών που κράτησαν αρκετούς μήνες, σε κεντρικό χώρο όπου και θα ανακοινωθεί επίσημα η ίδρυση της USB.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική, γιατί, πλάι στις άλλες συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες (είναι από παράδοση 3 στην Ιταλία) δημιουργείται ένας σημαντικός συντονιστικός και οργανωτικός πόλος των υπαρκτών πλην μέχρι σήμερα διάσπαρτων δομών του συνδικαλισμού βάσης, του μόνου που με συνέπεια έχει δώσει αγώνες ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις απορρίπτοντας τον συμβιβασμό και το συντεχνιακό πνεύμα.

 

Για ένα συνδικάτο γενικό που να εκφράζει όσους εργάζονται και όσους δεν εργάζονται, εκφράζοντας τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας

Για ένα συνδικάτο δημοκρατικό στις λειτουργίες του και τις δομές του

Για ένα συνδικάτο με πλειοψηφική αντίληψη

Για ένα συνδικάτο διεθνιστικό

Για ‘ένα συνδικάτο ανεξάρτητο από κυβερνήσεις, τα αφεντικά, τα κόμματα

Για ένα συνδικάτο που θα αναδείξει την αντίθεση κεφαλαίου / εργασίας και την αντίθεση κεφαλαίου / φύσης, που θα αγωνίζεται ενάντια στον ρατσισμό και τον πόλεμο

Για ένα συνδικάτο που θα αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την υγεία τους,

Ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενάντια στην μερική απασχόληση και την πρόσκαιρη και την μαύρη εργασία, για την δημοκρατία στους τόπους δουλειάς.

Σχόλια

Exit mobile version