Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο στέκι Σφεντόνα

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο στέκι Σφεντόνα

Έκρηξη ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, 5 Φεβρουαρίου, στο Στέκι Νεολαίας Σφεντόνα της φοιτητικής παράταξης Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ. Οι δράστες χρησιμοποίησαν σιδεροσωλήνα με πυρίτιδα και βραδύκαυστο φιτίλι, τον ίδιο δηλαδή μηχανισμό που είχε χρησιμοποιηθεί σε επίθεση στον ίδιο χώρο πριν από δύο χρόνια. Όπως δηλώνουν στον Δρόμο κάτοικοι της περιοχής, είναι πραγματικό θαύμα που δεν υπήρχαν θύματα, καθώς η γειτονιά έχει «ισοπεδωθεί» με θραύσματα της βόμβας να έχουν εκτοξευτεί σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 μέτρων.

Την επίθεση καταδίκασαν αμέσως κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, καθώς και συλλογικότητες του αναρχικού χώρου. Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΟΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «αυτή η βομβιστική επίθεση δεν είναι ξεκομμένη από την καθημερινή τρομοκρατία των συμμοριών ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, από τις επιθέσεις ΜΑΤ και ασφαλιτών στις κινητοποιήσεις, από τις επιθέσεις των φασιστικών συμμοριών σε μετανάστες και από τη συνεχή τρομοκρατία των ΜΜΕ.
Όσο αυτές οι επιθέσεις πληθαίνουν, τόσο καταλαβαίνουμε ότι αυτός που πραγματικά φοβάται και τρομοκρατείται δεν είναι ο λαός και όποιος αντιστέκεται αλλά το αστικό κράτος που προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να θωρακιστεί και να επιβάλει μια ψευδεπίγραφη και χαμένη ηγεμονία. Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συναγωνιστές των Αγωνιστικών Κινήσεων. Η απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις, αλλά και στην καθημερινή βαρβαρότητα που διαμορφώνεται για το λαό και τη νεολαία, θα δοθεί μέσα από την οργάνωση του λαού και τη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου ανατροπής».
Τα τελευταία δύο χρόνια μια σειρά επιθέσεων σε πολιτικούς χώρους αποδεικνύει την ύπαρξη παρακρατικών ακροδεξιών ομάδων στη Θεσσαλονίκη, που δείχνουν έτοιμες να προχωρήσουν σε βίαιες και ριψοκίνδυνες ενέργειες. Να θυμίσουμε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι όμοιος με αυτούς που είχαν εκραγεί ξανά στο στέκι Σφεντόνα, πριν από δύο χρόνια, αλλά και στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο BuenaVentura, τα ξημερώματα της Τρίτης 24/11/09. Παράλληλα, μια σειρά μικρότερης έκτασης επιθέσεις έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες σε στέκια και κομματικά γραφεία στις δυτικές συνοικίες της πόλης. Την Τετάρτη 9/2 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συνέλευση στο χώρο του στεκιού Σφεντόνα, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις Αγωνιστικές Κινήσεις, που δέχτηκαν την επίθεση.

 

Σχόλια

Exit mobile version