Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη: Στα πεταχτά

Θεσσαλονίκη: Στα πεταχτά

Κινητοποιήσεις ωρομίσθιων

Σε κατάληψη των Γραφείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, τη Δευτέρα που μας πέρασε. Η κατάληψη διήρκησε όλη την ημέρα, ενώ στον κατειλημμένο χώρο πραγματοποιήθηκε και συνέλευση σε γενικά καλό κλίμα, με αντικείμενο τη συνέχιση του αγώνα τους. Την Τρίτη, μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το διοικητήριο και στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη, για μία περίπου ώρα, των Γραφείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οδό Σαπφούς.

 

Πορεία ενάντια στα νέα μέτρα

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου πακέτου μέτρων της κυβέρνησης, την Κυριακή 2/5, το πρωί, τα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης κάλεσαν πορεία για το απόγευμα της ίδιας μέρας. Πλήθος κόσμου, παρά το δύσκολο της ημέρας, διαδήλωσε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προπαγανδίζοντας τη μεγάλη πορεία της Τετάρτης και καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στην απεργία.

 

Καταλήψεις δημαρχείων

Κατειλημμένα από μία έως και τέσσερις ημέρες ήταν, αυτή την εβδομάδα, τα δημαρχεία Ευόσμου, Μενεμένης, Καλαμαριάς και Τριανδρίας. Τα νέα μέτρα και το σχέδιο «Καλλικράτης» χτυπούν άμεσα τους δήμους και τους δημοτικούς υπαλλήλους, και συνδικαλιστές των ΟΤΑ μας λένε ότι πήραμε μόνο μια μικρή γεύση από το τι θα ακολουθήσει.

Η κοροϊδία συνεχίζεται…

Παρά τις υποσχέσεις του για το αντίθετο, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Banquet στη Διαγώνιο δεν προχώρησε στην επαναπρόσληψη των απολυμένων υπαλλήλων. Αντ’ αυτού, προτίμησε να στείλει εξώδικο σε απολυμένο εργαζόμενο, με το οποίο τον ενημερώνει ότι δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί του. Το κλαδικό σωματείο του χώρου θα προχωρήσει, τις επόμενες μέρες, σε αποκλεισμό του εστιατορίου, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί.

Σχόλια

Exit mobile version