Αρχική πολιτισμός Θερινό σινεμά ο κήπος των Αρχαιολόγων

Θερινό σινεμά ο κήπος των Αρχαιολόγων

Ένα νέο θερινό σινεμά γεννήθηκε ατύπως στην καρδιά της Αθήνας χάρη στην ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της κινηματογραφικής ομάδας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) και τη συνεργασία του με την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Με μοναδικό εφόδιο το κέφι και τη συλλογική διάθεση, οι αρχαιολόγοι έστησαν το νέο σινεμά στον πανέμορφο και δροσερό κήπο του Συλλόγου (Ερμού 134-136, Θησείο) και από την Πέμπτη που μας πέρασε ξεκίνησαν τις προβολές με τη γνωστή ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε «Σινεμά ο Παραδεισος». Οι προβολές θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο με ελληνικές ταινίες (κάθε Τρίτη) και ξένες (κάθε Πέμπτη) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Θα προβληθούν κατά σειρά η κωμωδία του Γρηγόρη Καραντινάκη «Η χορωδία του Χαρίτωνα» (17/7), ο «Τρελός Πιερό» του Ζαν Λυκ Γκοντάρ με τον Ζαν Πωλ Μπελμοντό (19/7), η βραβευμένη «Ακαδημεία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου (24/7), οι «Ιστορίες του Καλοκαιριού» του Ερίκ Ρομέρ (26/7), «Ας περιμένουν οι Γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη (31/7).
Οι προβολές αρχίζουν στις 21:00, ενώ το πρόγραμμα της υπόλοιπης περιόδου θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του ΣΕΑ (https://www.sea.org.gr).

 

Σχόλια

Exit mobile version