Αρχική αρχείο στηλών επιΚοινωνία ΕΠΙκοινωνία: Θέλουν να «τραμπουκιστούν»

ΕΠΙκοινωνία: Θέλουν να «τραμπουκιστούν»

Του Μάριου Διονέλλη.
Θα τα παίξει όλα για όλα αυτή η κυβέρνηση με τα πρωτοπαλίκαρά της. Θα το φτάσει μέχρι το τέλος με οποιοδήποτε κόστος και στην πρώτη γραμμή θα έχει τα σκυλιά που γαβγίζουν.

Ο κύριος Λοβέρδος παίζει πολύ καλά το παιχνίδι των media και από το βήμα του Mega (πού αλλού;) μας είπε για τραμπούκους που υποκινούνται. Ξέρει πού πονάει το μήνυμα των αγανακτισμένων. Θέλει όσο τίποτε άλλο να «τραμπουκιστεί» για να διασωθεί. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες λέει «ψηλά το κεφάλι» στους βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ και ζητά συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τους «υποκινούμενους τραμπουκισμούς». Ξέρει καλά το κόλπο…
Μέσα σε όλα τα άλλα, είπε ένα ψέμα για προπηλακισμούς που δέχτηκε στο Ηράκλειο. Στην τελευταία του επίσκεψη όμως τα πράγματα έγιναν πολύ διαφορετικά.
Ο κ. Λοβέρδος στις 25/5 οργάνωσε σύσκεψη στελεχών της Υγείας (για την παρουσίαση των συγχωνεύσεων) σε παραλιακό ξενοδοχείο πολύ έξω από το Ηράκλειο για να μην τον φτάσουν οι διαδηλωτές. Απέκλεισε με ΜΑΤ δρόμο 1,5 χιλιομέτρου για τρεις ώρες, προσκάλεσε στελέχη και φορείς με επιλεγμένη λίστα 40 ατόμων (εκ των οποίων μόνο ένας δεν άνηκε στο ΠΑΣΟΚ), παρήγγειλε να ψάξουν αστυνομικοί την παραλία πρόσβασης στο ξενοδοχείο, ζήτησε σκύλους να ψάξουν την αίθουσα για εκρηκτικά, είχε 6 φουσκωτούς με όπλα μέσα στη σύσκεψη, ζήτησε να μην επιτραπεί η είσοδος στους δημοσιογράφους (αλλά δεν του κάναμε τη χάρη), έριξε χημικά στους γιατρούς που διαδήλωναν στον πρώτο φραγμό των ΜΑΤ, σε απόσταση 150 μέτρων από την είσοδο του ξενοδοχείου.
Και παρόλο που οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν ούτε καν να τον δουν από μακριά, εκείνος καταγγέλλει ότι «προπηλακίστηκε» από τραμπούκους θυμίζοντας και παλαιότερη επίσκεψή του στην πόλη. Απλά λέει ψέματα.
Θέλει τόσο πολύ να δαρθεί, ποντάρουν τόσο πολύ στους προπηλακισμούς, που σχεδόν το εύχονται. Είδαν εκεί το αδύναμο σημείο του ξεσηκωμού που αυτές τις μέρες λαμβάνει χώρα σε όλη την Ελλάδα. Και ελπίζουν έτσι να αλλάξουν το κλίμα.
Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή τώρα. Γιατί ξέρουν τον τρόπο να μετατρέψουν σε όπλο τους τη δικαιολογημένη οργή μας. Και να διώξουν από τις πλατείες τις μανάδες με τα καροτσάκια.

 

Σχόλια

Exit mobile version