Αρχική κοινωνία «Θάβουν» και τους νεκροθάφτες

«Θάβουν» και τους νεκροθάφτες

Ακόμα και από τα γραφεία κηδειών προσπαθούν να βγάλουν λεφτά οι εγχώριοι εντολοδόχοι της τρόικας.

Με μια διάταξη που προκαλεί θυμό αλλά και θυμηδία, μεταφέρουν τις νεκροφόρες από την κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων στην κατηγορία των επιβατικών ιδιωτικής χρήσεως. Η αλλαγή αυτή επιφέρει τεράστια αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων, αφού από 100 ευρώ που πλήρωναν μέχρι σήμερα, οι ιδιοκτήτες καλούνται να προμηθευτούν το σήμα κυκλοφορίας πληρώνοντας από 660 έως 1.200 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό της νεκροφόρας.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Κρήτης, Κώστας Πιτσικάκης, εξηγεί στον Δρόμο: «Αν ο κ. Βενιζέλος θεωρεί επιβατικό αυτοκίνητο τη νεκροφόρα, ας έρθει να την πάρει να πάει βόλτα την οικογένειά του και εμείς να μεταφέρουμε τους νεκρούς με τις πολυτελείς τους λιμουζίνες. Δεν πάμε για ποτό στα μπαρ με τις νεκροφόρες. Είναι επαγγελματικά αυτοκίνητα και τα χρησιμοποιούμε για να επιτελούμε λειτούργημα».
Στην Κρήτη οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια με τους ιδιοκτήτες να παρατάσσουν τις νεκροφόρες στην Πλατεία Ελευθερίας, κάτω μάλιστα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Ηρακλείου. Οι ιδιοκτήτες ζητούν άμεση απόσυρση του μέτρου και απειλούν ακόμα και με διακοπή της παραλαβής των νεκρών από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου, σε περίπτωση που δεν εισακουστούν.
Εκτός από την επίδραση στα τέλη κυκλοφορίας, η μεταγωγή των νεκροφόρων στο καθεστώς των Ι.Χ. επιβατικών επιφέρει και αυξήσεις στα ασφάλιστρα και γενικά στα έξοδα συντήρησης.  Όπως παραδέχεται ο κ. Πιτσικάκης, οι αυξήσεις αυτές εάν εφαρμοστούν τελικά θα καταλήξουν να επιβαρύνουν το κόστος της κηδείας, καθιστώντας πανάκριβο ακόμα και τον θάνατο στην Ελλάδα του Μνημονίου.    
                               Μ.Δ.
Σχόλια

Exit mobile version