Αρχική κοινωνία εργασία Η Cosmote δείχνει το δρόμο

Η Cosmote δείχνει το δρόμο

Στο χορό των απολύσεων και της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων μπήκε γερά και η βαριά βιομηχανία της «ελληνικής» επιχειρηματικότητας. Παρά την τεράστια κερδοφορία της η Cosmote απολύει 120 εργαζόμενους, που μαζί με τις 150 απολύσεις που σχεδιάζονται στην άλλη θυγατρική του ΟΤΕ – τον «Γερμανό» αποτελούν την πρώτη μαζική έξοδο στην ανεργία από την άλλοτε κραταιά επιχείρηση του ελληνικού Δημοσίου.

Οι Γερμανοί ιδιοκτήτες και οι Έλληνες μάνατζερ του ΟΤΕ απολύουν μαζικά, ανοίγοντας το δρόμο ανατροπής εργασιακών σχέσεων σε όλο τον όμιλο. Είναι δε τόση η προκλητικότητα της συγκεκριμένης εργοδοσίας, που επί 7 ώρες αντιμετώπιζαν με κάθετη άρνηση τις παραινέσεις του υφυπουργού Εργασίας και όλων των κεντρικών συνδικαλιστών (ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΟΜΕ-ΟΤΕ) που παραβρέθηκαν στην τριμερή συνάντηση στις 3/3.
Το σχέδιο που συνάντησε την καθολική αντίδραση των συνδικάτων, ακόμα και αυτών που μέχρι τώρα δεν έδειξαν να ανησυχούν ιδιαίτερα από τα μέτρα του Μνημονίου, είναι ξεκάθαρο ότι λειτουργεί ως πιλότος και για άλλες μεγάλες επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, που για δυο δεκαετίες παρουσίαζε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, φαίνεται ότι αναπτύσσεται ένα σχέδιο προληπτικής υπεράσπισης της κερδοφορίας και εκμετάλλευσης του κλίματος ανατροπών που επιβάλλουν τα νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης.
Η 24ωρη απεργία στον ΟΤΕ, έστω και αργά, ελπίζουμε να αποτελέσει εφαλτήριο για να μπουν στη μάχη κατά των μέτρων κυβέρνησης – εργοδοσίας και άλλοι εργαζόμενοι, ισχυροποιώντας το μέτωπο ανατροπής του Μνημονίου.
Σχόλια

Exit mobile version