Αρχική πολιτική αριστερά Η Χρυσή Αυγή πίσω από την επίθεση στον Α. Αλαβάνο

Η Χρυσή Αυγή πίσω από την επίθεση στον Α. Αλαβάνο

Επίσημο ξεσκέπασμα σε όσα η Αριστερά φώναζε εδώ και χρόνια για το βίο και την πολιτεία των «αγανακτισμένων κατοίκων» του Αγίου Παντελεήμονα προκάλεσε η παρουσία του Αλέκου Αλαβάνου στη περιοχή την περασμένη Παρασκευή.

Η επίθεση με κάθε φύσεως υλικά εναντίον του υποψηφίου Περιφερειάρχη με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής και το φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό που παρουσίασε η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό απέδειξαν, περίτρανα και με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο, πως την πλατεία λυμαίνονται μέλη της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή ενώ, παράλληλα, αποκάλυψε τον πλημμελή ρόλο τόσο του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα όσο και του υπουργείου Προστασίας του (ακροδεξιού;) Πολίτη.
Αξιοποιώντας την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, παραποιώντας τα αίτια της οικονομικής κρίσης, διογκώνοντας εγκληματικές ενέργειες από μετανάστες και με την απλοϊκή ρητορική της ακροδεξιάς και του φασισμού, οι «αγανακτισμένοι κάτοικοι» απέδειξαν πως στόχος τους δεν είναι μόνο οι μετανάστες, όπως ευαγγελίζονται για να αποκτήσουν επιρροή μεταξύ των κατοίκων, αλλά οποιοσδήποτε διαφωνεί με τη Χρυσή Αυγή, έχοντας ως βασικό στόχο τους δημοκρατικούς πολίτες: «Ήταν μια προσχεδιασμένη και πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση-επίθεση με ανθρώπους σε μηχανάκια που μας ακολουθούσαν από τη Βικτώρια μέχρι την Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα», σημειώνει μιλώντας στον Δρόμο ένα από τα θύματα της επίθεσης, ο Θανάσης Κούρκουλας, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή με την Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: «Οι ίδιοι που μας ακολουθούσαν ήταν που συμμετείχαν στην επίθεση με δεκάδες καρτέλες με αυγά, με σακούλες με ντομάτες και γιαούρτια, με ντουντούκες αλλά και με πέτρες. Άρα, όλα αυτά, προφανώς, σημαίνουν πως ήταν πάρα πολύ καλά οργανωμένοι και η επίθεση προσχεδιασμένη».
Στο οπτικό υλικό, μεταξύ άλλων «αγανακτισμένων πολιτών», διακρίνεται το Νο 2 της νεοναζιστικής οργάνωσης, Ηλίας Παναγιώταρος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, να βρίσκεται επί ποδός πολέμου δίπλα σε κουκουλοφόρους που εκσφενδονίζουν αντικείμενα στον Αλέκο Αλαβάνο και τους πολίτες που τον ακολουθούν. Το πρόσωπο του «φύρερ» της οργάνωσης απεικονίζεται και στα προεκλογικά φυλλάδια που κατά δεκάδες πετάχτηκαν εκείνη την ημέρα.  Ο Παναγιώταρος έχει παρελθόν στο χώρο της ακροδεξιάς, καθώς το 2002 ήταν υποψήφιος με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, ενώ έγινε «γνωστός» από την εισβολή στη Παλιά Βουλή τον περασμένο Φλεβάρη, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την ιθαγένεια.
Παράλληλα, διακρίνονται δύο γυναίκες που φαίνονται να πρωταγωνιστούν στα πογκρόμ εναντίον των μεταναστών, με παρουσία στα «έγκυρα» τηλε-παράθυρα των δελτίων ειδήσεων και σε ρεπορτάζ της νορβηγικής τηλεόρασης, Θέμιδα Σκορδέλη και Αλίκη Παπαδάκη.
Σε άλλη φωτογραφία, ο επίσης «αγανακτισμένος» Δημήτρης Πιπίκιος, αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος του Στρατιωτικού Συνδέσμου Ελλήνων Εφέδρων, ο οποίος σε προεκλογικό σποτ της Χρυσής Αυγής του 2009 ισχυριζόταν πως η φασιστική οργάνωση είναι η μόνη που μπορεί να παρέχει ασφάλεια στους κατοίκους του Άγιου Παντελεήμονα.
Το παζλ των γνωστών-άγνωστων για την αστυνομία και την επίσημη πολιτεία συμπληρώνει η κ. Χριστίνα Σιδέρη, τομεάρχης Β3 της Ν.Δ., πρωτεργάτισσα στις απειλές εναντίον του παπά στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Η ίδια μπορεί να μη φαίνεται στις φωτογραφίες, ωστόσο, όπως δημοσιεύουν ακροδεξιά ιστολόγια, οι φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει προέρχονται από την ίδια!
«Είναι μία συμμορία η οποία έχει το “στρατιωτικό” και το “πολιτικό” τμήμα. Ένα μέρος του πρώτου, το οποίο είναι μεταφερόμενο, δεν είναι τοπικό και υπάρχει και ακόμη ένα τμήμα το οποίο είναι χρυσαυγίτικο-νεοναζιστικό (επίσης μεταφερόμενο, το έχουμε δει σε άλλες επιθέσεις) και το “πολιτικό” τμήμα που και αυτό είναι μεταφερόμενο αλλά με κάποιους από την περιοχή. Κάποιοι από όλους αυτούς ήταν στην επίθεση. Γύρω στα 15 άτομα ήταν από το “στρατιωτικό τμήμα” και άλλοι τόσοι περίπου από “κατοίκους”. Τα εισαγωγικά στην τελευταία λέξη μπαίνουν έτσι κι αλλιώς. Διότι η βασική τους ιδιότητα δεν είναι αυτή. Είναι ότι είναι μέλη ή συμπαραστάτες της Χρυσής Αυγής, χουντικοί ή νεοναζί, και με αυτή ακριβώς την ιδιότητα βρέθηκαν στην πλατεία την περασμένη Παρασκευή. Ενδέχεται και κάποιοι από αυτούς τους νεαρούς, να είναι από την Αλβανία, αποτέλεσμα μιας προπαγάνδας της Χρυσής Αυγής στα σχολεία αλλά και μιας ατμόσφαιρας που κυριαρχεί μέσα σε κάποιες οικογένειες Ελλήνων. Η περιοχή έχει από παλιά τέτοια έντονα στοιχεία», σημειώνει ο Θ. Κούρκουλας σκιαγραφώντας το προφίλ των μεταφερόμενων-αγανακτισμένων πολιτών.
Όλοι μαζί, παρέα με τα ΜΑΤ και υπό την ανοχή και τη σιωπή της επίσημης πολιτείας βρέθηκαν στο σημείο που ο Αλέκος Αλαβάνος και μία ημέρα αργότερα η Ελένη Πορτάλιου δέχτηκαν την υποδοχή και τη φερόμενη αγανάκτηση των επίσης φερόμενων κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, παρακολουθώντας νεαρούς και μεσήλικες να προχωρούν σε παραβατικές πράξεις.  
Λεωνίδας Σακλαμπάνης

 

Σχόλια

Exit mobile version