Όλα είναι δρόμος

Γράφει ο Θεόδωρος Τσελεπής

 

Η εικόνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που παίζουν και τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο κλαίγοντας, είναι από μόνη της χίλιες λέξεις. Είναι η απάντηση γιατί στις 25 ψηφίζουμε ΣYΡΙΖΑ και στις 26 φεύγουν.

Φεύγουν αυτοί που κατέστρεψαν έναν ολόκληρο λαό. Αυτοί που σε μια νύχτα έριξαν μαύρο σκοτάδι, στην ενημέρωση και στη δημοκρατία.

Το μουσικό «χαλί» του Εθνικού Ύμνου στο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, είναι ίδιος μ’ εκείνον στην τελευταία εκπομπή του ραδιοφώνου την ημέρα της εισβολής των Γερμανών στην Αθήνα. Ίδιος, με την ημέρα που ναζί καταχτητές, υποδούλωσαν τον ελληνικό λαό.

Ο ήχος του Εθνικού Ύμνου στο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, είναι ίδιος με εκείνον που τραγούδησαν οι αντάρτες του Άρη, μπαίνοντας στη Δομνίστα.

Ο ήχος του Εθνικού Ύμνου στο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, είναι ίδιος με εκείνον που τραγουδούσαν όσοι πήγαιναν για εκτέλεση, στον τοίχο της Καισαριανής και στο προαύλιο του Γεντί Κουλέ.

Ο ήχος του Εθνικού Ύμνου στο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, είναι ίδιος με εκείνον του Παπαχρήστου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πολυτεχνείου. Την βραδιά που τα τανκς της χούντας, γκρέμιζαν την πόρτα και ποδοπατούσαν τους φοιτητές.

Ο δικός μας Εθνικός Ύμνος είναι βγαλμένος από τα κόκαλα του Καραϊσκάκη, του Μαρίνου Αντύπα, του Βελουχιώτη, του Λαμπράκη, του Πέτρουλα, του Παναγούλη.

Η δική μας Ελλάδα, είναι η χώρα των εργατών και των αγροτών. Των αγωνιστών και όχι των συνεργατών των καταχτητών. Η δική μας σημαία, είναι αυτή που κράταγαν στο ΕΑΜ και στον ΕΛΑΣ. Αυτή που κράταγε ο Λαμπράκης στην Πορεία Ειρήνης. Είναι η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

Αρκετά τους αφήσαμε να μιλούν για την πατρίδα, αυτοί που πατρίδα τους είναι το κέρδος. Να μιλούν για πατρίδα, οι απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας. Αυτοί που πρόδωσαν την Κύπρο. Οι κολλητοί των εργολάβων και των εφοπλιστών.

Η δική μας πατρίδα, είναι πατρίδα όσων παλεύουν με τα χέρια τους ή το μυαλό τους για να ζήσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια. Η δική μας πατρίδα, είναι περήφανη, ανεξάρτητη και φιλική με όλους τους λαούς. Η δική μας πατρίδα, είναι φιλόξενη σε όσους κατοικούν τη γη της -ανεξάρτητα φυλής, χρώματος ή θρησκείας. Η δική μας πατρίδα δεν πνίγει μετανάστες στα Φαρμακονήσια.

Δεν δικαιούται ο ακροδεξιός ψευτόμαγκας, που παριστάνει τον πρωθυπουργό, να μιλά για πατρίδα. Δεν δικαιούται η ακροδεξιά συμμορία, που παριστάνει την κυβέρνηση, να μιλά για πατρίδα.

Στις 25 ψηφίζουμε για την πατρίδα μας. Για μας τους ίδιους και τα παιδιά μας. Για να έχουν φωνή αυτοί που «χτίζουν» και όχι αυτοί που γκρεμίζουν.

Τα δάκρυα όσων τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το μαύρο στην ενημέρωση, είναι τα δάκρυα ενός ολόκληρου λαού, για όσα περνά τέσσερα χρόνια τώρα. Ήρθε η ώρα αυτά τα δάκρυα, το βράδυ της 25ης Μάη, να γίνουν δάκρυα χαράς για τη Νέα Ελλάδα, που με βια μετράει τη γη.

 

[email protected]
(για άμεση επικοινωνία, παρατηρήσεις και διάλογο)

www.facebook.com/pages/Όλα-είναι-δρόμος/
(γιατί υπάρχει κι αυτός ο τρόπος)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!