Αρχική κοινωνία εργασία «Η παρανομία ευαγγέλιο»

«Η παρανομία ευαγγέλιο»

Διαμαρτυρία των εργαζομένων-απολυμένων στα Metropolis. Του Γιώργου Κατερίνη

Άλλη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το μοναδικό Metropolis που λειτουργεί, πραγματοποιούν σήμερα Σάββατο στις 12μ. οι εργαζόμενοι-απολυμένοι της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας δισκοπωλείων. Η παρανομία του ιδιοκτήτη της επιχείρησης Ανδρέα Κουρή, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, «δεν έχει σταματημό». Ενώ έβαλε λουκέτο σε 12 καταστήματα μέσα σε μόλις τρία χρόνια από τότε που τα εξαγόρασε, ενέταξε την επιχείρηση στο «Άρθρο 99», φέσωσε τους εργαζόμενους με απλήρωτους μισθούς έξι μηνών, πραγματοποίησε 180 απολύσεις χωρίς να καταβάλει τις αποζημιώσεις, άφησε χρέη στο Δημόσιο, στις δισκογραφικές εταιρίες και τους εκδοτικούς οίκους, άνοιξε καινούργιο κατάστημα στη Σταδίου, σαν να μη συμβαίνει τίποτα…

«Παραβιάζει απόφαση δικαστηρίου»
Οι εργαζόμενοι καλώντας στη σημερινή συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της Σταδίου καταγγέλλουν μια καλοστημένη παρανομία:
«Ο Ανδρέας Κουρής -που επιχειρεί να κάνει την παρανομία ευαγγέλιο- φτάνει στο σημείο να παραβιάζει απόφαση δικαστηρίου στο οποίο προσφύγαμε ως εργαζόμενοι και απολυμένοι και δικαιωθήκαμε κάνοντας ασφαλιστικά μέτρα. Φτάνει στο σημείο να παραβιάζει την προσωρινή διαταγή δικαστηρίου (20/7/2012) που απαγορεύει κάθε νομική και πραγματική μεταβολή της κινητής και ακίνητης περιουσίας της επιχείρησης μέχρι του ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ. Πιο απλά, ο εργοδότης Ανδρέας Κουρής γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δικαστική απόφαση που ορίζει ότι η εταιρία είναι υποχρεωμένη, από εκείνη τη στιγμή και μετά, να πληρώνει κατά προτεραιότητα τους εργαζόμενους και τους απολυμένους.
Αντ’ αυτού, συνεχίζει να αγοράζει νέα εμπορεύματα και, παράλληλα, να (ξε)πουλάει μισοτιμής όσα έχουν απομείνει με μοναδικό σκοπό να καρπωθεί ό,τι έχει απομείνει, μη αποδίδοντας αυτά που οφείλει σε εργαζόμενους και απολυμένους. Και δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι έχει κρυμμένα εμπορεύματα σε ενοικιαζόμενη αποθήκη, καθώς και στις εγκαταστάσεις του θείου του, Γιώργου Κουρή (Alter, Αυριανή, Φίλαθλος, Kontra Channel), η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη».
Οι απολυμένοι των Metropolis καταγγέλλουν ακόμα ότι οι 40 περίπου εναπομείναντες στο κατάστημα της Σταδίου εργάζονται επί έξι μήνες έχοντας λάβει μόλις ένα μισθό «και κάτι ψιλά», γεγονός που τους κάνει να υποθέτουν ότι γίνεται διακίνηση χρήματος «κάτω από το τραπέζι», ώστε να μην πιστοποιείται η παραβίαση της δικαστικής απόφασης.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες μέχρι την τελική τους δικαίωση και ζητούν τη συμπαράσταση των εργαζομένων και των συνδικάτων.

 

 

Σχόλια

Exit mobile version