Αρχική πολιτική Η πίεση στο ΚΚΕ είχε αποτελέσματα

Η πίεση στο ΚΚΕ είχε αποτελέσματα

Από ότι φαίνεται η πίεση που ασκήθηκε στο ΚΚΕ τις τελευταίες μέρες είχε αποτελέσματα. Το αυτογκόλ ξεκίνησε από τον υπέρμετρο βερμπαλισμό που δεν κατάλαβε την παγίδα που του έστησαν.

Ενώ γίνονται αρκετές συνταγματικές εκτροπές και προωθούνται μια σειρά από αντισυνταγματικές ρυθμίσεις και διαδικασίες (πχ παράδοση της οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης στην τριπλή επιτήρηση και την κατάργηση συνταγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων) το ΚΚΕ πλειοδοτούσε για αλλαγή του Συντάγματος και πάλη για την αλλαγή του. Όταν λοιπόν τέθηκε το θέμα σχετικά με την νομιμότητα πολλών μορφών πάλης, το «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» δεν έφτανε για να αποφύγει τα στριμώγματα.

Το βασικό όμως έγινε όταν χρεώθηκε –προβοκατόρικα- στο ΚΚΕ το «ντου» του αγανακτισμένου κόσμου προς την Βουλή. Να επομένως η υπονόμευση της δημοκρατίας και η ανατροπή του Συντάγματος. Πώς απάντησε το ΚΚΕ; Αντί να περάσει στην αντεπίθεση και να διαχωρίσει την Μαρφίν από την δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου για την Βουλή και τον πολιτικό κόσμο, αντί να καταγγείλει το σχεδιασμένο κτύπημα της αστυνομίας ενάντια στην λαοθάλασσα των διαδηλωτών, συνέχισε να αυτοτριπλάρεται: Είδε παντού προβοκάτορες και προβοκάτσια, ακροδεξιούς παρακινητές και τα χρέωσε όλα σε ακροδεξιούς κύκλους και εμφανίστηκε σαν προασπιστής της Βουλής, μέχρι την ώρα που έφυγαν οι δυνάμεις του από την συγκέντρωση. Φαίνεται ότι το ΚΚΕ δεν θα συνεχίσει να έχει το σεβασμό που είχε από τον αστικό κόσμο και θα στριμωχτεί για να συγκρατηθούν οι κινητοποιήσεις.

Στο τέλος άφησε ανοικτό το αν θα μετάσχει ή όχι στην σύνοδο αρχηγών κομμάτων που επαναπρότεινε ο Παπανδρέου.

Σχόλια

Exit mobile version