Αρχική πολιτική editorial Editorial: Η ολική κατάρρευση και η διέξοδος

Editorial: Η ολική κατάρρευση και η διέξοδος

Επιδίωξαν να φορτώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ. Θα δίσταζαν να εκμεταλλευτούν την τραμπούκικη επίθεση του πρωτοπαλίκαρου της Χρυσής Αυγής;

Ο επίσημος φαρισαϊσμός, ακόμα και πληγωμένος, διατηρεί ταχύτατα αντανακλαστικά. Κι έτσι έστησε πάλι το σκηνικό της απόκρυψης και της παραχάραξης. Είναι ακριβώς η ίδια «μηχανή», που δούλεψε στα ΜΜΕ για τη συγκάλυψη προεκλογικά της ωμής βίαιης δράσης και τον εξαγνισμό μετεκλογικά της καθαρόαιμης ναζιστικής φύσης της Χρυσής Αυγής.
Η «βία», λοιπόν. Στη «βία από όπου κι αν προέρχεται», προβάλλονται μόνα όσα η νομιμοφροσύνη των υπαλλήλων της τρόικας μας εγκαλεί να αποκηρύξουμε. Η έκφραση της λαϊκής οργής και διαμαρτυρίας, οι πλατείες, οι «μούντζες», τα «γιαουρτώματα» συμψηφίζονται με το φασισμό. Ο κίνδυνος του «διχασμού» υποβάλλει τον πειθαναγκασμό της «εθνικής συναίνεσης». Ποιος πολιτικός χώρος την τορπιλίζει; Ρητορική η ερώτηση, αφού για τα πληκτρολόγια και τα μικρόφωνα της «ευθύνης» είναι προφανής η απάντηση: ο ΣΥΡΙΖΑ με την ακραία θέση του για ακύρωση του Μνημονίου πυροδοτεί την πόλωση.
Οι αυτουργοί της ολοσχερούς διάλυσης, της ισοπέδωσης του κοινωνικού κράτους, της ιλιγγιώδους διόγκωσης της ανεργίας, της σύνθλιψης των μικρομεσαίων στρωμάτων, της ερημοποίησης των γειτονιών, οι ίδιοι έχουν εξαπολύσει τον κοινωνικό εκφασισμό. Μετά τα ρατσιστικά πογκρόμ του Χρυσοχοΐδη, το ναζιστικό υγειονομικό πόλεμο του Λοβέρδου, τις ιαχές «ανακατάληψης των πόλεων» του Σαμαρά, επιστρατεύουν ξανά την ατζέντα του «νόμου και της τάξης» με ισχυρές δόσεις ξενοφοβίας ώς και την ολέθρια (κρυπτο)νομιμοποίηση της αυτοδικίας. Αυτοί που εκτελώντας τις εντολές της Μέρκελ, κατέλυσαν το Σύνταγμα και απαξίωσαν τη Βουλή, ορκίζονται τώρα στη… Δημοκρατία και αποκηρύσσουν τη Χρυσή Αυγή!
Η εγκληματική παραστρατιωτική συμμορία είναι η απόφυση μόνο της τερατώδους τρομοκράτησης, που υφίσταται μία ολόκληρη χώρα. Ο ελληνικός λαός έχει προγραφεί ως εξιλαστήριο θύμα. Κι όσο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η γερμανοκρατούμενη ευρωκρατία εγκλωβίζονται απειλητικά στη δίνη της κρίσης, τόσο οι ανταγωνισμοί τους οξύνονται, τόσο η επιθετικότητά τους και οι εκβιασμοί που εξαπολύουν αποχαλινώνονται. Αλλά ώς πού; Και με ποια άλλα μέσα; Το πειραματόζωο έχει κουρελιάσει το θανατηφόρο πειραματικό πρωτόκολλο. Γνωρίζει πλέον, αντιδρά και… ζει! Το δεξιό έκτρωμα του Σαμαρά, που εσχάτως προβάρει και «οικουμενικό» κουστούμι, θα λάβει εντολή «εκτέλεσης», μόνο αν η κοινωνία ναρκωθεί με το δηλητήριο του φόβου.
Όμως, το λαϊκό ρεύμα, που στις 6 Μάη σάρωσε με άνεμο ανατροπής το πολιτικό κατεστημένο, μετασχηματίζεται, αναζητώντας λύση διεξόδου. Η κατάληψη της κυβερνητικής εξουσίας θα κατοχυρώσει μία αποφασιστική νίκη στη μάχη για το ξήλωμα του ειδικού καθεστώτος της τρόικας και την απαλλαγή από τα δεσμά των μνημονίων. Το πολιτικό σύστημα είναι ήδη παλιό και αναμασά τον τρόμο και το διχασμό. Μπροστά, ανοίγει δρόμο η κοινωνική πλειοψηφία.

 

Σχόλια

Exit mobile version