Αρχική πολιτική Η «νέα οικονομική διακυβέρνηση» και η κρίση του ευρώ

Η «νέα οικονομική διακυβέρνηση» και η κρίση του ευρώ

Πολιτική εκδήλωση – συζήτηση

Η πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της Ε.Ε. οργανώνει πολιτική εκδήλωση συζήτηση με θέμα «η “νέα οικονομική διακυβέρνηση” και η κρίση του ευρώ – Συντριβή ή ρήξη και ανατροπή;», την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 18:30, στο Πάντειο (αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα).
Ομιλητές: Γιώργος Βασσάλος, ερευνητής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου των Πολυεθνικών (CEO). Η «Νέα Οικονομική Διακυβέρνηση» στην ΕΕ.
Μια τεράστια μεταφορά εξουσιών από τα εκλεγμένα κοινοβούλια στην ανεξέλεγκτη Κομισιόν με βασικούς κόμβους: Την άμεση εποπτεία των κρατικών προϋπολογισμών, τον απόλυτο καθορισμό από την Κομισιόν του πλαισίου των μισθών με βάση την προσαρμογή στην ανταγωνιστικότητα, το καθεστώς κηδεμονίας σε χώρες της ευρωζώνης που εμφανίζουν δυσκολίες προσαρμογής και τα ευρωμνημόνια σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης.
Απόστολος Καψάλης, ερευνητής ΙΝΕ – ΓΕΣΕΕ. Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει το Ελληνικό Κράτος με τη νέα δανειακή σύμβαση ολοκληρώνουν τη διαδικασία απορύθμισης της εργατικής νομοθεσίας και παράλληλα οδηγούν σε θέσπιση μέτρων, θεσμικού χαρακτήρα, τα οποία καταργούν κάθε έννοια συλλογικής ρύθμισης.
Κώστας Λαπαβίτσας, οικονομολόγος – καθηγητής, Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου. Το ευρώ ως εργαλείο διάλυσης των εργατικών δικαιωμάτων και ως χρεομηχανή για τις χώρες του Νότου. Στη σημερινή κρίση του Ευρώ και της ΕΕ, ως συνέπεια της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, η αποχώρηση της Ελλάδας είναι λύση υπέρ των εργαζομένων
Σχόλια

Exit mobile version