Αρχική πολιτισμός Η Μαρίκα Νίνου στο «@Ρουφ»!

Η Μαρίκα Νίνου στο «@Ρουφ»!

Σήμερα, στις 9:30 το βράδυ, ο Στέλιος Ελληνιάδης ξεδιπλώνει τη συναρπαστική εμπλοκή των γυναικών στο λαϊκό τραγούδι.

Η Μαρίκα Νίνου, πήρε θέση στις λαϊκές ορχήστρες και στη δισκογραφία μαζί με τη Στέλλα Χασκίλ, την Άννα Χρυσάφη, την Ιωάννα Γεωργακοπούλου, τη Ρένα Στάμου, τη Ρένα Ντάλια, τη Σεβάς Χανούμ, την Ευαγγελία Μαργαρώνη και όλες τις γυναίκες που αψήφισαν τους κοινωνικούς αποκλεισμούς και στάθηκαν αντάξια δίπλα στον Τσιτσάνη, τον Παπαϊωάννου, τον Μητσάκη και τους άλλους γίγαντες του λαϊκού τραγουδιού, στις δύσκολες δεκαετίες του ’40 και του ’50. Μετά την ομιλία, η λαϊκή κομπανία «Οι φίλοι του Στέλιου» -Θοδωρής Ζέης (μπουζούκι-τραγούδι), Αδριανός Παγορόπουλος (μπουζούκι-τραγούδι), Δημήτρης Κουκουλιτάκης (κιθάρα-τραγούδι) και η Εύα Ξένου (τραγούδι)- θα παίξουν τα αντίστοιχα τραγούδια.
Λίαν προσεχώς: Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης στο «@Ρουφ»!
Στην επόμενη εκδήλωση, τέταρτη κατά σειρά, το Σάββατο 3 Μαρτίου, ο Στέλιος Ελληνιάδης θα μιλήσει για το ρόλο του Γρηγόρη Μπιθικώτση στο πέρασμα από τη δεκαετία του ’50 στη δεκαετία του ’60, από το «Τρελλοκόριτσο» και το «Γαρύφαλλο στ’ αφτί» στον «Επιτάφιο» και το «Άξιον Εστί». «Οι φίλοι του Στέλιου» παίζουν τα τραγούδια.
«@Ρουφ», Ανδρονίκου 18 και Κωνσταντινουπόλεως 10, σταθμός μετρό Κεραμεικός, τηλ. για κρατήσεις: 210.3837191. Γενική Είσοδος 5 ευρώ.

 

Σχόλια

Exit mobile version