Αρχική πολιτική Η κυβέρνηση απαγορεύει τον απόπλου για την Γάζα

Η κυβέρνηση απαγορεύει τον απόπλου για την Γάζα

 

Μετά την τρόικα, εντολοδόχος και των ισραηλινών ο κ. Παπουτσής

«Με σημερινή απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας. Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης. […] Επίσης, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση.»

Η παραπάνω απόφαση μπορεί να προκαλεί οργή, αγανάκτηση αλλά δεν ξαφνιάζει. Στον καινούργιο πολιτικό κύκλο που άνοιξε μετά τα γεγονότα στις πλατείες είναι φανερό πως η κυβέρνηση θα κυβερνά πλέον με βάση τις απαγορεύσεις, τη βία και την καταστολή. Αν κάποιοι πίστευαν ότι μέχρι τώρα τηρούνταν τα προσχήματα, τώρα είναι αναγκασμένοι να δουν την αλήθεια κατάματα. Κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία, κάθε αλληλέγγυα, ελευθεριακή προσπάθεια θα συναντά την απαγόρευση, θα υπάγεται στην δικαιοδοσία της κατασταλτικής περιτείχισης. Ο κ. Παπουτσής, πρωτοπαλίκαρο της εποχής, παίρνει στα χέρια του τις εξελίξεις, γίνεται ο καθ’ ύλην αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας για όλα τα θέματα.

Οι τραγικές δεσμεύσεις της χώρας από τα φιλοσιωνιστικά ανοίγματα του κ. Παπανδρέου βιώνονται σήμερα. Ο κ. Παπουτσής υλοποιεί οδηγίες κατευθείαν από το Τελ Αβίβ χωρίς τροποποιήσεις και προσαρμογές. Χωρίς καν να χρυσώσει το χάπι.

Δολιοφθορές πριν την απαγόρευση

Είχαν προηγηθεί και άλλα. Γνωστά και άγνωστα. Τα καράβια για την Γάζα αφού πέρασαν από τα χίλια κύματα, εκφοβισμούς, άπειρα προβλήματα υπέστησαν στο τέλος και δολιοφθορά από ισραηλινούς δύτες οι οποίοι κατέστρεψαν τις προπέλες τους.

Όπως διαπίστωσε, την περασμένη Δευτέρα 27 Ιουνίου, επαγγελματίας δύτης που βιντεοσκόπησε το ελληνικό επιβατηγό πλοίο που ελλιμενιζόταν σε εμπορική μαρίνα του Σαρωνικού, το σημείο των υφάλων του πλοίου (δείτε βίντεο στο www.freedomflotilla.eu) και οι δύο άξονες των προπελών των δύο μηχανών, λιμαρίστηκαν εγκάρσια με τη χρήση υποβρύχιου μηχανικού εργαλείου από δύτες, γνώστες τεχνικών υποθαλασσίων δολιοφθορών. Αντίστοιχη τέλεση δολιοφθοράς στο λιμάνι του Γκοτσέκ στην Τουρκία διαπιστώθηκε την Πέμπτη και στο πλοίο «Saoirse» που θα συμμετείχε στο Στόλο της Ελευθερίας ΙΙ, γεγονός που ανακοίνωσε η ιρλανδική οργανωτική επιτροπή στο Δουβλίνο.

Άφαντοι οι πράκτορες του Ισραήλ, άγνωστοι για τον κ. Παπουτσή που δεν έβγαλε μιλιά. Ξέφραγο αμπέλι η χώρα, να την αλωνίζουν σε στεριά, θάλασσα και αέρα πράκτορες, παρακρατικοί, αλλότριοι. Εντολοδόχοι να την κυβερνούν και κάθε λογής ξένοι να προστάζουν.

Ν.Τ.

Σχόλια

Exit mobile version