Αρχική πολιτική Η κατοχική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την 25η Μαρτίου

Η κατοχική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την 25η Μαρτίου

Καλλιεργούν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας

Ο δοτός πρωθυπουργός θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Μ. Χρυσοχοΐδη, ενόψει της 25ης Μαρτίου. Είναι προφανές ότι προετοιμάζονται πυρετωδώς: Η θεωρία των «άκρων» και της «εκτροπής» θα ενεργοποιηθεί για να πιεστεί η Αριστερά, με επικέντρωση στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να «μαζευτεί», ενώ ενοχοποιείται προκαταβολικά. Ο στόχος είναι προφανής. Για το καθεστώς είναι πολύ νωπή και τραυματική  η εμπειρία από τον Οκτώβρη, όταν η ορμητική και απρόβλεπτη εισβολή του λαού στο προσκήνιο δημιούργησε καταλυτικά δεδομένα. Προφανώς δεν είναι τώρα (που ξανά… σωθήκαμε) η ώρα για τέτοιες εκπλήξεις.
Ήδη στη Μεσσηνία, που πρόκειται να επισκεφτεί ο Α. Σαμαράς, καλλιεργείται το κλίμα με καταιγιστικές επιθέσεις «προληπτικής» στοχοποίησης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ακυρώσουν οποιαδήποτε απόπειρα λαϊκής έκφρασης. Ακόμη προβάλλονται, έντεχνα, καλέσματα πατενταρισμένων ακροδεξιών φορέων για τις 25η Μαρτίου, ώστε να στιγματίσουν και να απομονώσουν, εκ των προτέρων, κάθε διάθεση για ενεργοποίηση και παρέμβαση του απλού κόσμου.
Η επιλογή της Αριστεράς θα είναι κρίσιμη. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, αν είναι μέσα στο λαό. Το ποιοι φοβούνται και είναι απομονωμένοι είναι φανερό. Κάθε βήμα, κάθε πεδίο της οργής του κόσμου ενάντια στη νέα κατοχή και τους «συνεργάτες» είναι νομιμοποιημένο και δίκαιο. Πολύ περισσότερο η 25η Μαρτίου της επανάστασης, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.
Δυστυχώς η στάση, που για άλλη μία φορά επιλέγει η ηγεσία του ΚΚΕ, κινείται επίμονα στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Σε βαθμό στοίχισης με την καθεστωτική προπαγάνδα, η Α. Παπαρήγα αναδεικνύει το σκιάχτρο της ακροδεξιάς και καλεί το λαό σε αγώνα στους… χώρους δουλειάς και τις γειτονιές: «Όχι τυφλά ξεσπάσματα. Όχι στράκα στρούκες, όχι αυτά που ετοιμάζονται στις 25 Μαρτίου όπου έχουν βγει οι απόστρατοι και καλούν βατραχάνθρωπους, ΟΥΚάδες, διάφορα Σώματα, να κάνουν γεγονότα στην Αθήνα. Αυτό θα είναι μια προβοκάτσια για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να φοβηθεί το κίνημα. Τη μάχη θα τη δώσουμε στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα Πανεπιστήμια».
Γιατί μόνον εκεί; Στους δρόμους όχι;
Δ.Υ. 
Σχόλια

Exit mobile version