Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν: Η Ιθαγένεια του ψεύδους

Όσα θάφτηκαν: Η Ιθαγένεια του ψεύδους

Παρά το ότι εντείνεται όχι μόνο σε ιδεολογική βάση, αλλά και στο έδαφος της πρακτικής πολιτικής η αντιπαράθεση με τη ρατσιστική απειλή, θα πρέπει να αναγνωριστεί πως είναι το πεδίο ναρκοθετημένο.

Γιατί το δηλητήριο του μίσους χύνεται στο «εύφορο» έδαφος, που έχουν μεθοδευμένα καλλιεργήσει οι οθόνες και τα πληκτρολόγια της παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Ακούγονται κατά συρροή τα πλέον απίστευτα, που όμως καταλήγουν εντελώς αληθινά για τη μέση συνείδηση των απλών ανθρώπων.
Για την επανεμφάνιση της ελονοσίας μάς είχε πληροφορήσει αρμοδίως ο τέως υπ. Υγείας, Α. Λοβέρδος, ότι ευθύνονται οι λαθρομετανάστες, ενώ είναι δεδομένο, πως η μετάδοση γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω μολυσμένων κουνουπιών. Ο υπ. Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης εξήγγειλε τώρα την αύξηση των χαρατσιών, που οι μετανάστες καταβάλλουν στα παράβολα για νομιμοποίηση. Ο χορός του κιτρινισμού πανηγύρισε για την ευφυή πρωτοβουλία: να συμβάλουν, σου λέει, επιτέλους και οι «ξένοι» στην κρίση, όχι μόνο «εμείς», ζουν σε βάρος μας, μετά τον νόμο για την ιθαγένεια έρχονται κατά κύματα και αποθρασύνθηκαν μετά το «αίσχος» της Υπατίας, (εδώ μπαίνει και λίγος ΣΥΡΙΖΑ). Οι μετανάστες δεν είναι οι απόβλητοι, αλλά στοχοποιούνται ως η μέγιστη απειλή για την κοινωνική ασφάλεια και την εθνική ταυτότητα.
Αν, όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι; Ξεθάψαμε από το Left.gr έρευνα του υπ. Εσωτερικών, που καταρρίπτει ένα προς ένα όλα τα χοντροειδή ψεύδη, πάνω στα οποία έχει εδραιωθεί η ρατσιστική προπαγάνδα της τελευταίας διετίας. Οι πολιτογραφήσεις με βάση το Ν.3838/2010 ανέρχονται σε μόλις 155, όλες στα έτη 2011-12. Το 2010 και 2011 η μεταναστευτική ροή μειώθηκε κατά 43%! Η Ελλάδα χορηγεί, με διαφορά, τις λιγότερες ιθαγένειες στην Ε.Ε. Στη συντριπτική πλειονότητα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου τα παιδιά παίρνουν ιθαγένεια πριν από τα 18, ρύθμιση την οποία προβλέπει και ο υφιστάμενος νόμος. Καμία βεβαίως επίπτωση ούτε στη μεταναστευτική ροή, ούτε στη νομιμοποίηση δεν είχε η απεργία πείνας στην Υπατία, ενώ όσοι έδωσαν εκείνον το συγκλονιστικό αγώνα τελούν ακόμη σε καθεστώς προσωρινής αναβολής της εντολής απομάκρυνσης από τη χώρα.
Αλλά τι σημασία μπορεί να έχουν τα στοιχεία ακόμη και των κρατικών υπηρεσιών, αν δεν τα μαθαίνει κανένας, στην κυριολεξία κανένας. Άραγε ούτε η «Αριστερά» των δικαιωμάτων, η ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη γνωρίζει; Ή κι εδώ στο ισοζύγιο της «ευθύνης» βαραίνει περισσότερο η καπηλεία του φόβου; Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η απροβλημάτιστη συναίνεση στο νομοθετικό έκτρωμα, που εξαγγέλθηκε για αναίρεση ακόμη και των δειλών ρυθμίσεων του ν. 3838/ 2010 για την ιθαγένεια;
θητεία Τυμβωρύχου
εκτελεί η «σειρά» του ’69

 

Σχόλια

Exit mobile version