Αρχική κοινωνία εργασία Η επίσχεση εργασίας έφερε την πληρωμή

Η επίσχεση εργασίας έφερε την πληρωμή

Χρειάστηκε να κάνουν επίσχεση εργασίας για 2 μήνες και 11 μέρες οι τεχνικοί του ραδιοφωνικού σταθμού Κανάλι 1 του Πειραιά για να πληρωθούν δυο από τους τρεις μισθούς που τους οφείλονταν και το επίδομα άδειας.

Το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά εφαρμόζει εδώ και μήνες μια πολιτική «πληρώνω όποτε έχω», ενώ όπως καταγγέλλει η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας το όργιο παρανομίας της διοίκησης συνεχίζεται. Οι τεχνικοί προχώρησαν σε επίσχεση στις 2 Ιουνίου και αφού τους οφείλονταν οι μισθοί Απριλίου και Μαίου. Στη διάρκεια της πολυήμερης επίσχεσης εργασίας στην οποία συμμετείχαν όλοι οι τεχνικοί του σταθμού και είχε αποτέλεσμα να μη μπορεί να βγει το πρόγραμμα του σταθμού η διοίκηση αντέδρασε με μια πρωτοφανή απεργοσπαστική τακτική: έβαλε μια δημοτική υπάλληλο να κάνει τις βάρδιες των εν επισχέσει τεχνικών, ενώ προσέλαβε και μια νέα ηχολήπτρια με 8μηνη σύμβαση έργου. Ο ιδιότυπος «τσαμπουκάς» της διοίκησης του σταθμού, όπως κατήγγειλε η ΕΤΕΡ, συνεχίζεται και μετά τη λύση της επίσχεσης με απειλές για κόψιμο θερινών αδειών, φήμες περί βλαπτικής μεταβολής εργασιακών συνθηκών κ.λπ.
Στην ανακοίνωση της ΕΤΕΡ περιέχονται και μια σειρά άλλα στοιχεία που γεννούν ερωτήματα για τη διαχείριση του σταθμού από τη δημοτική αρχή. Χαρακτηριστικότερο όλων η εκτίναξη του προϋπολογισμού από 1,3 εκατ. ευρώ το 2007 σε 2,27 εκατ. ευρώ το 2010 (τη στιγμή που οι εργαζόμενοι μένουν για μήνες απλήρωτοι), αλλά και ο τρόπος που έγινε η πρόσληψη της συμβασιούχου (χωρίς ΑΣΕΠ), ο τρόπος (διπλο)πληρωμής της δημοτικής υπαλλήλου που είναι αποσπασμένη στο Κανάλι 1 κ.ά.
Πρωτοπόροι οι «δημοτικοί άρχοντες» στην καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων…
Γ.Κ.

 

Σχόλια

Exit mobile version