Αρχική πολιτική αριστερά Η Ελλάδα δεν θα γίνει προτεκτοράτο

Η Ελλάδα δεν θα γίνει προτεκτοράτο

Μοναδική προοπτική, ο αγώνας για τη διέξοδο της χώρας από τα δεσμά της τρόικας

Σε ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα του Eurogroup η ΚΟΕ επισημαίνει τα παρακάτω:
Οι αποφάσεις της τελευταίας συνόδου του Eurogroup σχετικά με τα ζητήματα του «νέου δανεισμού» της Ελλάδας έτυχαν πανηγυρισμών μονάχα από όσους έχουν από καιρό ταχθεί υπέρ της πλήρους παράδοσης της χώρας και εργάζονται μεθοδικά για να την υλοποιήσουν.
Η επιλογή της χρεοκοπίας εντός ευρώ, και οι συμβιβασμοί που επιτεύχθηκαν ανάμεσα στα αρπακτικά των «αγορών», των διεθνών τοκογλύφων και της γερμανοποιημένης Ε.Ε., οδήγησαν στους όρους της νέας δανειακής σύμβασης – οι οποίοι, και σωστά, κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν τον ελληνικό λαό.
Το υπερφίαλο σχέδιο «διάσωσης» της Ελλάδας επιβάλλει ακόμα περισσότερο την κυριαρχία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των ιμπεριαλιστικών χωρών της Ε.Ε. και την κατάργηση και των τελευταίων στοιχείων εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας που είχαν απομείνει:
• Οι δανειστές απαιτούν να τροποποιηθεί το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας, ώστε να βεβαιώνει πως η αποπληρωμή των δανείων είναι πρώτη προτεραιότητα!
• Ξένοι τοποτηρητές που θα ελέγχουν ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό για την τήρηση των αποφασισθέντων μέτρων καταστροφής της κοινωνίας, θα εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα.
• Το χρέος πλέον διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, ώστε να προστατεύονται απόλυτα και αποκλειστικά τα συμφέροντα των τοκογλύφων «δανειστών». Τα χρήματα από το «κούρεμα» του χρέους επιστρέφουν πάλι στις τράπεζες. Ο λαός συνεχίζει να είναι καταχρεωμένος.
• Δημιουργείται ειδικός λογαριασμός μέσω του οποίου θα διοχετεύονται τα δάνεια, από όπου και θα αποπληρώνονται οι δανειακές υποχρεώσεις. Οι ροές της δανειακής σύμβασης θα συνεχιστούν μόνο εφόσον τηρούνται προϋποθέσεις και όροι και αφού η Ελλάδα σε 1 χρόνο γίνει πλεονασματική.
• Επιβάλλονται εξοντωτικοί όροι για το εργατικό «κόστος» ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της «ελληνικής» οικονομίας στις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) που θα δημιουργηθούν σύντομα σε όλη την Ελλάδα.
• Επιβάλλεται η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, αρχίζοντας με το πρόγραμμα «Ήλιος» και το ξεπούλημα του Ελληνικού.
Τα μέτρα αυτά και οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί κόντρα στη βούληση του ελληνικού λαού, οδηγούν σε κοινωνική εξόντωση, επιβάλλουν όρους διαμελισμού της χώρας και κατοχής από τα κλιμάκια της τρόικας, και μοιάζουν σαν παράταση εκτέλεσης της θανατικής καταδίκης της χώρας, που όμως δεν θα αποφευχθεί μέσα από αυτές τις διαδικασίες και μεθοδεύσεις.
Μοναδική διέξοδος από τα εφιαλτικά αδιέξοδα στα οποία μας οδηγούν οι τροϊκανοί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους είναι η ανατροπή αυτού του καθεστώτος και το γκρέμισμα του άθλιου πολιτικού συστήματος που στηρίζει την πιο άγρια λεηλασία του τόπου, ώστε να δημιουργηθούν από τον ίδιο το λαό οι όροι για μια πολιτική, οικονομική και κοινωνική διέξοδο της χώρας.

Κατοχή και λεηλασία εσείς; Αντίσταση και διέξοδο της χώρας εμείς!
Δημοκρατία – Ανεξαρτησία – Παραγωγική ανασυγκρότηση: Απελευθέρωση από τα σύγχρονα δεσμά.
Ο λαός θα πάρει στα χέρια του το μέλλον της Ελλάδας.

 

Σχόλια

Exit mobile version