Αρχική πολιτισμός πολιτισμός & βαρβαρότητα Η είδηση υπό διωγμό και στο Ευρωκοινοβούλιο!

Η είδηση υπό διωγμό και στο Ευρωκοινοβούλιο!

Του Ηρόστρατου

Με πολλές δυσκολίες και εμπόδια, με ανύπαρκτη στήριξη – πλην κάποιων σωματείων εργαζομένων στον Τύπο, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας ετοίμαζε την παρουσίαση της συγκλονιστικής έκθεσης «Η είδηση υπό διωγμό» στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Ευρωκοινοβουλίου. Όμως, τα εγκαίνια που είχαν οριστεί για τη Δευτέρα που πέρασε (3 Ιουνίου) δεν έγιναν ποτέ!
Στην Ευρώπη της Μέρκελ δεν έχουν θέση οι ειδήσεις, αλλά μόνο οι «ειδήσεις». Και το -κατά τ’ άλλα κοπτόμενο περί των δημοκρατικών θεσμών- Ευρωκοινοβούλιο, με τους παχυλότατους μισθούς-πρόκληση των μελών του, φρόντισε με διαδικαστικά κωλύματα να σταματήσει την …επικίνδυνη έκθεση… Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «…Εάν οι φωτογραφίες μας σοκάρουν κάποιους γραφειοκράτες και δεν επιθυμούν να τις δουν αναρτημένες στους κεντρικούς τοίχους του «ελεύθερου και ανοιχτού» Ευρωκοινοβουλίου που στηρίζει -κατά τα άλλα- την ελευθερία του Τύπου, δηλώνουμε πως όσα αποτυπώνονται στην έκθεση αυτή, είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι της καθημερινότητάς μας που βιώνουμε στην Ελλάδα εδώ και καιρό. Αρνούμενοι την προβολή της έκθεσης στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, λίγες ώρες μάλιστα πριν από τα εγκαίνιά της, απλά εθελοτυφλούν σε μια πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Τύπο, καταδεικνύοντας με τον πιο προφανή τρόπο πως δεν έχουν σκοπό να κάνουν τίποτα στην πράξη για την επίθεση στην ελευθερία του Τύπου, παρά μόνο να αρκεστούν σε απλές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα τους που σκοπό έχουν ίσως να απαλύνουν τις συνειδήσεις τους στους κλειστούς και καθαρούς χώρους που κινούνται….».
Πάντως οι φωτορεπόρτερ δηλώνουν ότι η έκθεση θα παρουσιαστεί στα τέλη Ιουνίου στο πλαίσιο ημερίδας στο Ευρωκοινοβούλιο προκαλώντας… αϋπνίες στους προστάτες της βαρβαρότητας των δυνάμεων καταστολής της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού…

Σχόλια

Exit mobile version