Αρχική διεθνή Η Γάζα δεν θα γονατίσει

Η Γάζα δεν θα γονατίσει

Είκοσι τρεις διαδοχικές ημέρες τρομακτικών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας από τις ΙΔΚ (Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής) άφησαν περισσότερους από 1.500 Παλαιστίνιους νεκρούς και ακόμα περισσότερους τραυματίες.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Σύμφωνα με τις ΙΔΚ αυτές οι επιθέσεις αποσκοπούσαν στο να αποτρέψουν την παλαιστινιακή αντίσταση. Αυτές οι επιθέσεις απέτυχαν τελείως. Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε.
Τρία χρόνια πέρασαν από τότε. Απ’ αυτό που η ισραηλινή οντότητα αποκάλεσε επιχείρηση «Χυτό Μολύβι» και που ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου 2008. Οι ΙΔΚ ισχυρίστηκαν ότι στόχευαν τη Χαμάς, γεγονός που δεν αληθεύει. Οι περισσότεροι από τους στόχους ήταν άμαχοι στα ίδια τους τα σπίτια.
Εμείς, ως παλαιστινιακός λαός, επιβεβαιώνουμε ότι η Χαμάς είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του παλαιστινιακού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος και ότι δεν είναι τρομοκράτες όπως τους παρουσιάζει η ισραηλινή προπαγάνδα. Πιστεύουμε ότι το κάθε πολιτικό ή λαϊκό κόμμα έχει το δικαίωμα να αντισταθεί στην κατοχή με όλα τα διαθέσιμα μέσα.
Η επιχείρηση «Χυτό Μολύβι» άφησε περισσότερους από 1.500 κατοίκους της Γάζας νεκρούς· τα περισσότερα από αυτά τα θύματα ήταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Τρία χρόνια πέρασαν και η Δικαιοσύνη είναι ακόμα απούσα.
Στην τρίτη επέτειο του ισραηλινού πολέμου στη Γάζα ή της «Σφαγής της Γάζας», καλούμε τις ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το Διεθνές Δικαστήριο να σπάσουν την ένοχη σιωπή τους και να πάρουν κάποια «πρακτικά» μέτρα, μαζί με τις συνήθεις «καταδίκες και δηλώσεις». Η ισραηλινή κατοχή δεν θα αποτραπεί απ’ το να παραβιάσει ανθρώπινα δικαιώματα, εκτός αν «δράσετε» διά της βίας ή χρησιμοποιήσετε πρακτικές μεθόδους – όχι μόνο «λόγια».
Στην επίθεσή τους στη Γάζα, οι ΙΔΚ χρησιμοποίησαν εσκεμμένα, απαγορευμένα όπλα εναντίον αμάχων και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήθηκε λευκός φώσφορος εναντίον αμάχων στη Γάζα, έκαψε πολύ κόσμο μέχρι θανάτου στα σπίτια τους. Οι ΙΔΚ χρησιμοποίησαν επίσης λευκό φώσφορο εναντίον ενός σχολείου της UNRWA (ΣτΜ. Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες του 1948) εντός του οποίου βρίσκονταν πολλοί άμαχοι· προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς με οβίδες των σπιτιών τους, από τις ΙΔΚ. Περαιτέρω, το κεντρικό κτίριο της UNRWA έγινε επίσης στόχος. Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου. Η διεθνής Δικαιοσύνη θα πρέπει να προσφέρεται εξίσου σε όλα τα ανθρώπινα όντα. Γι’ αυτό σας ζητούμε να μποϊκοτάρετε την ισραηλινή οντότητα με κάθε τρόπο. Το οικονομικό και πολιτιστικό μποϊκοτάζ είναι καλά παραδείγματα.
Η Νεολαία της Παλαιστίνης – η Τοπική Πρωτοβουλία –
οι ακτιβιστές της Λαϊκής Αντίστασης
Γάζα-Παλαιστίνη 26/12/2011

Μετάφραση: Σύλλογος Ιντιφάντα https://intifadagr.wordpress.com/

 

Σχόλια

Exit mobile version