Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Η Βόλβη λέει όχι στο χαράτσι των διοδίων

Η Βόλβη λέει όχι στο χαράτσι των διοδίων

Δύο νέα μέτωπα ενάντια στο χαράτσι των διοδίων δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή της νομού Θεσσαλονίκης.

Η εξαγγελία για επιβολή διοδίων στην Εγνατία οδό στο ύψος του Δήμου Βόλβης, αλλά και οι σκέψεις για δημιουργία σταθμού διοδίων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών προκαλούν έντονες αντιδράσεις με τους κατοίκους των περιοχών αυτών να κάνουν λόγο για το τελικό χτύπημα στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική ζωή του τόπου τους.
Στον Δήμο Βόλβης οι κάτοικοι με την ορμή και του κινήματος των πλατειών πραγματοποίησαν λαϊκή συνέλευση και αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να λειτουργήσει σταθμός διοδίων στην Εγνατία οδό.
Οι κάτοικοι της περιοχής σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «ως πολίτες της χώρας έχουμε προπληρώσει την κατασκευή της Εγνατίας Οδού, ως φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουμε καθημερινά το δυσβάσταχτο φόρο των καυσίμων, ενώ η εισφορά των τελών κυκλοφορίας είναι ανταποδοτική αποκλειστικά για την συντήρηση του οδικού δικτύου. Ως εκ τούτου, μια πιθανή λειτουργία διοδίων θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη υποβαθμισμένη κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής».
Στο μεταξύ, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καλεί τον κ. Ραγκούση να επανεξετάσει τη μείωση των διοδίων, όπως και να μη λειτουργήσουν τα νέα διόδια της Εγνατίας οδού, στον κόμβο του Προφήτη, αλλά να μετακινηθούν προς την Ασπροβάλτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιέσεις για επιβολή διοδίων στην περιοχή προέρχονται από τραπεζικά στελέχη, που σε αντίθετη περίπτωση απειλούν ότι δε θα εκταμιευτούν χρήματα για συνέχιση των οδικών έργων στην Εγνατία.
Στις τράπεζες έριξε την ευθύνη για τη μη μείωση των διοδίων και τη δημιουργία νέων σταθμών και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης. «Παρ’ ότι η κυβέρνηση μέσα από αυτό το ενδιάμεσο σχέδιο έχει εγγυηθεί σε απόλυτο βαθμό τα έργα και τις επόμενες κινήσεις, οι τράπεζες αρνούνται να επαναχρηματοδοτήσουν τα έργα γιατί συνεχίζουν να θεωρούν ότι δεν είναι βιώσιμα», σημείωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Ήδη τα μέλη της λαϊκής συνέλευσης του Δήμου Βόλβης έχουν προγραμματίσει σειρά κινητοποιήσεων τις προσεχείς εβδομάδες προκειμένου να αποτρέψουν τη λειτουργία του σταθμού διοδίων. Πιο συγκεκριμένα κινητοποίηση στο χώρο των διοδίων και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στα κομβικά σημεία Σχολαρίου, Ρεντίνας και Σταυρού αποφασίστηκε σήμερα από τις 10:00 έως τις 13:00 και αύριο από τις 17:00 έως τις 20:00. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν τη στήριξη τόσο των οδηγών που διέρχονται από το σημείο, όσο και των κατοίκων των γύρω περιοχών.

Λ.Α.

 

Σχόλια

Exit mobile version