Αρχική πολιτισμός Η «αφρόκρεμα» της τζάζ αύριο στο Ίλιον

Η «αφρόκρεμα» της τζάζ αύριο στο Ίλιον

Μετά την επιτυχημένη περσινή εκδήλωση το 2ο Jazz στο Πάρκο επιστρέφει στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον την Κυριακή, 4 Σεπτέμβρη, στις 8.30 το βράδυ. Έντεκα από τους καλύτερους Έλληνες μουσικούς εκπροσώπους του είδους συναντιούνται για να μας ταξιδεύσουν μέσα από τα πολλά και διαφορετικά μονοπάτια της jazz.

Τα ονόματα μεγάλα για τους μυημένους του είδους, σχεδόν άγνωστα για το ευρύ κοινό, κι αυτό γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν αφιερώθηκαν στα ΜΜΕ για να ακουστούν. Διάλεξαν το δρόμο της μελέτης και της άσκησης για να ανυψώσουν τη μουσική και μέσα απ αυτήν τους εαυτούς τους και το σύνολο.
Περισσότερο γνωστοί στη διεθνή σκηνή και λιγότερο στη μιζέρια της ελληνικής πραγματικότητας προβλέπεται να μας καθηλώσουν με το δεξιοτεχνικό τους παίξιμο.
Μέσα από το καθαρόαιμο jazz παίξιμο των Παντελή Μπενετάτου (πιάνο) Τάκη Πατερέλη (σαξ) Κώστα Κωνσταντίνου (μπάσο) Σπύρου Παναγιωτόπουλου (τύμπανα) στις jazz-blues επιλογές της «Τριλογίας» των Γιώργου Τρανταλίδη (τύμπανα) Γιώργου Κοντραφούρη (πλήκτρα) Γιώτη Σαμαρά (κιθάρα) ως την jazz την επηρεασμένη από τα ethnic ακούσματα των Τάκη Μπαρμπέρη (κιθάρα) Μάνου Σαριδάκη (πλήκτρα) Γιώργου Γεωργιάδη (μπάσο) και Μιχάλη Καπηλίδη (τύμπανα) η βραδιά θα κυλήσει με μελωδίες και ρυθμούς μέσα στο όμορφο θεατράκι του Πάρκου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολιτιστικού Σεπτέμβρη του Δήμου Ιλίου, ο οποίος για δεύτερη φορά φέτος ανέθεσε «εν λευκώ» την καλλιτεχνική διεύθυνση της βραδιάς στο μεγάλο δημιουργό Γιώργο Τρανταλίδη.
Η είσοδος, όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις του δήμου, είναι ελεύθερη.

 

Σχόλια

Exit mobile version