Αρχική κοινωνία εργασία Η Ασπροφός απολύει, ο Ριζοσπάστης καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Ασπροφός απολύει, ο Ριζοσπάστης καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ

Τακτική πανικού ή κάτι άλλο;

Ο προεκλογικός πυρετός έχει συνεπάρει τον Ριζοσπάστη, καταγγέλλοντας σε όλους τους τόνους τον… ΣΥΡΙΖΑ. Σε πρωτοσέλιδο(!) σχόλιο την περασμένη Τρίτη (24/4), τσουβαλιάζει διάφορες συνδικαλιστικές συμπεριφορές, προσπαθώντας να χρεώσει στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «διαπραγματεύονται για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι».
Μια από τις εταιρίες οι οποίες αναφέρονται στο σχόλιο του «Ρ» είναι η Ασπροφός Α.Ε. Εκεί, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό σωματείο, η διοίκηση της κρατικής αυτής εταιρίας «στοχεύει στη διάλυσή της» μη αξιοποιώντας το προσωπικό της, αλλά και προχωρώντας σε προειδοποιήσεις απολύσεων τουλάχιστον 11 εργαζομένων, ανάμεσα στους οποίους και δύο συνδικαλιστές. Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή (27/4) ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων με τετράωρες στάσεις εργασίας, που θα συνεχιστούν την Δευτέρα (30/4) και την Πέμπτη (3/5).
Σε αυτή την εταιρία, λοιπόν, ο αρθρογράφος του σχολίου καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πλειοψηφώντας με το σχήμα της Αυτόνομης Παρέμβασης στο σωματείο υπέγραψε σύμβαση που μειώνει μισθούς κ.λπ. Μόνο που το σωματείο υπέγραψε επιχειρησιακή σύμβαση πέρυσι και ισχύει ενάμισι χρόνο, η οποία δεν περιείχε ούτε περικοπές μισθών, ούτε κάποια άλλη υποχώρηση σε εργασιακά δικαιώματα. Κι ακόμα, στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς το σωματείο ελέγχεται από μια παράταξη που λέγεται Ενιαίο Ψηφοδέλτιο και περιλαμβάνει εργαζόμενους από διάφορους πολιτικούς χώρους, ανάμεσα στους οποίους και συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύντροφοι, ψυχραιμία! Η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων δεν προσφέρεται για προεκλογική αντιπαράθεση.

 

Σχόλια

Exit mobile version