Αρχική πολιτική αριστερά Η απόφαση του ΣΥΝ ενίσχυσε τις διαιρετικές τάσεις

Η απόφαση του ΣΥΝ ενίσχυσε τις διαιρετικές τάσεις

Ανακοίνωση του Αριστερού Ρεύματος

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ για υποστήριξη του Αλ. Μητρόπουλου εξέδωσε το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ, στην οποία –μεταξύ άλλων- σημειώνονται τα εξής:

«Η διαφωνία του Αριστερού Ρεύματος για τον Αλέξη Μητρόπουλο, η οποία γίνεται πιο έντονη με τα όσα έχουν επακολουθήσει έως σήμερα, θεμελιώθηκε σε σειρά πολιτικών επιχειρημάτων, εκ των οποίων σημαντική θέση κατείχε το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Αλ. Μητρόπουλου όχι μόνο δίχαζε το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και απομόνωνε πλήρως τον ΣΥΝ από τις άλλες συνιστώσες του. (…)
Το Αριστερό Ρεύμα υπογράμμισε ότι η ΚΠΕ του ΣΥΝ δεν νομιμοποιείται με οποιαδήποτε πλειοψηφία να λάβει απόφαση για το ψηφοδέλτιο Αττικής, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο τελευταίος συνιστά κεντρική δέσμευση αλλεπάλληλων Συνεδρίων του κόμματος. (…)
Δυστυχώς, η πλειοψηφία του ΣΥΝ απέρριψε τις θέσεις του Αριστερού Ρεύματος και επέμενε σε μια απόφαση της ΚΠΕ που έδινε προτεραιότητα σε απολύτως λαθεμένες και θολές κατευθύνσεις, οι οποίες, αντί να αποτρέψουν, ενθάρρυναν και ενίσχυαν διαιρετικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε ήδη μπροστά στην ανεπιθύμητη εξέλιξη δύο ψηφοδελτίων στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, αν παγιωθεί τελεσίδικα, μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία. (…)
Το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ προς αυτή την κατεύθυνση πρότεινε ως θετική ενωτική διέξοδο τη Νάντια Βαλαβάνη. (…)
Το Αριστερό Ρεύμα θεωρεί ότι, παρ’ όλα τα πολλά λάθη που έχουν γίνει από πολλές πλευρές, οι διχαστικές έως καταστροφικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτραπούν!
Αρκεί να υπάρξει από όλες τις πλευρές αίσθημα ενωτικής ευθύνης.
Αρκεί, κυρίως, η πλευρά του ΣΥΝ να κάνει πολιτική μεταστροφή και ταυτόχρονα, πρώτη αυτή ως μεγαλύτερη δύναμη, να επιδείξει ανοικτό πνεύμα ενωτικής προσήλωσης που θα βλέπει μπροστά!».

 

Σχόλια

Exit mobile version