Αρχική πολιτική Η αποχή είναι ήττα του δημοκρατικού κινήματος

Η αποχή είναι ήττα του δημοκρατικού κινήματος

Στην Ελεύθερη Αττική υπάρχει ελπίδα.
Του Περικλή Κοροβέση.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο πιθανότερος νικητής αυτών των εκλογών θα είναι η αποχή, το λευκό και το άκυρο. Και αυτό θα είναι μια ήττα του δημοκρατικού κινήματος που παραιτείται οικειοθελώς από ένα δικαίωμα που κερδήθηκε με αγώνες και αίμα. Η ψήφος των γυναικών και των φτωχών είναι σχετικά μια πρόσφατη κατάκτηση. Πριν, το δικαίωμα αυτό το είχαν μόνο οι πλούσιοι.
Σίγουρα μόνο με τις εκλογές δεν αλλάζει ο κόσμος. Αλλά αν πίσω από κάθε ψήφο βρίσκεται ένας ενεργός πολίτης που εκφράζει τους αγώνες του και με την ψήφο του, τότε καταγράφεται μια κοινωνική δυναμική που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.
Όλοι μας είμαστε απογοητευμένοι από το χώρο της υπαρκτής πολιτικής. Και αυτό ισχύει δραματικά και για τη δικιά μας Αριστερά. Αν υποθέσουμε πως εξαφανιστούν όλα τα πολιτικά σχήματα της Αριστεράς, αυτό δε θα σημαίνει πως θα εξαφανιστεί και η κοινωνική Αριστερά. Και είναι αυτή που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις δόξες του, με δημοσκοπικά ποσοστά που ουδείς τολμούσε να φανταστεί.
Και αυτή η ελπίδα επανέρχεται με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής – Ελεύθερη Αττική που εκφράζει ο Αλέκος Αλαβάνος. Και φυσικά όχι στη λογική του «το μη χείρον βέλτιστον» αλλά εκεί που υπάρχει δυναμική για να βγει η Αριστερά από την κρίση ανασυγκροτώντας τον εαυτό της όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά κυρίως στο κοινωνικό που είναι και η εγγύηση της ενότητάς της.

 

Σχόλια

Exit mobile version