Αρχική διεθνή ΗΠΑ: Αναίσθητος αναισθησιολόγος

ΗΠΑ: Αναίσθητος αναισθησιολόγος

Ο εικονιζόμενος βουλευτής Άντ. Χάρις, Ρεπουμπλικάνος από το Μέριλαντ και προσφάτως εκλεγείς στις ενδιάμεσες εκλογές για το αμερικανικό Κογκρέσο, αναισθησιολόγος στο επάγγελμα, είχε σφυροκοπήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του τον αντίπαλό του Δημοκρατικό, του οποίου τη θέση κατέλαβε, με άξονα την «τρομοκρατία της καθολικής κοινωνικής ιατρικής ασφάλισης». Παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλός του ήταν από τους Δημοκρατικούς που καταψήφισαν το ν/σ για την υγεία, δέχτηκε τα πυρά του Χάρις, γιατί δεν υποσχέθηκε ότι θα κινήσει διαδικασία ανάκλησής του.

Αυτός ο Χάρις, λοιπόν, έγινε έξαλλος, όταν σε μια συνάθροιση των νέων μελών του Κογκρέσου, όπου επρόκειτο να ενημερωθούν για τα επιδόματα και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, έμαθε ότι η ακριβή κρατική ασφάλιση υγείας που, βέβαια, παρέχεται απολύτως δωρεάν στους «εκλεκτούς του έθνους», δεν θα ίσχυε από την πρώτη ημέρα της ορκωμοσίας του, αλλά θα άρχιζε 28 ημέρες αργότερα.
Σηκώθηκε μαινόμενος και φώναζε: «Πού είναι η περίθαλψή μου;» και πίεζε τις υπαλλήλους που ενημέρωναν να του πουν γιατί θα καθυστερούσε «τόσο πολλές ημέρες». «Είναι ο μοναδικός εργοδότης που έχω δουλέψει, που δεν με καλύπτει από την πρώτη ημέρα της εργασίας».
«Είναι γελοίο», σχολίασε ο ανώνυμος υπάλληλος που μετέφερε το γεγονός στον Τύπο, «διότι πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν ιατρική κάλυψη καμιά μέρα και καθ’ όλο το χρόνο της εργασίας τους»!
Στη συνέχεια ο Χάρις άρχισε να ρωτάει δεξιά αριστερά αν μπορεί να αγοράσει ασφαλιστική κάλυψη από το κράτος. Δηλαδή, να διεκδικεί αυτό που περιείχε το ν/σ για την υγεία το οποίο χαρακτήρισε «τρομοκρατικό» και θέλει να ανακληθεί, και σ’ αυτό αφιέρωσε την προεκλογική του εκστρατεία.
(Πηγή: Politiko)
Σχόλια

Exit mobile version