Αρχική κοινωνία Ζάκυνθος: Οι εργαζόμενοι του Δήμου πληρώνουν τη κακοδιαχείριση

Ζάκυνθος: Οι εργαζόμενοι του Δήμου πληρώνουν τη κακοδιαχείριση

Δύο μήνες απλήρωτοι συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ζακύνθου, με την οργή τους να ξεχειλίζει για το γεγονός ότι εκείνοι καλούνται να «πληρώσουν τη νύφη» της κακοδιαχείρισης που έχει γίνει στα οικονομικά του ΟΤΑ τα τελευταία χρόνια.

«Έβαλαν υποθήκη του μισθούς μας», λέει χαρακτηριστικά η Κούλα Καρυδάκη, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, περιγράφοντας πώς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων παρακρατά την επιχορήγηση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων λόγω… δανειακών οφειλών και άλλων χρεών του δήμου.

Ο Δήμος Ζακυνθίων είναι υπερχρεωμένος, με την κ. Καρυδάκη να κάνει λόγο για «μαύρη τρύπα» 30 εκατ. ευρώ λόγω υπερδανεισμού και σκανδαλώδους κακοδιαχείρισης, η οποία συνοδεύτηκε από την απόπειρα εμπρησμού των οικονομικών υπηρεσιών και την προφυλάκιση και παραίτηση του πρώην δημάρχου Άκη Τσαγκαρόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2007.

Αν και έχουν περάσει δυόμισι χρόνια από τότε, τα πράγματα δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει ιδιαίτερα, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι. «Ο νυν και ο πρώην δήμαρχος ήταν στο ίδιο ψηφοδέλτιο», σημειώνει η κ. Καρυδάκη, συμπληρώνοντας ότι «ο σημερινός δήμαρχος, κ. Ακτύπης, ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου», όταν εξελίσσονταν όλα τα παραπάνω.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι τον περασμένο μήνα, όταν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη του δημαρχείου, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η διαμαρτυρία έληξε δύο εβδομάδες μετά, έπειτα από τη ρητή δέσμευση του δημάρχου ότι θα λάβουν κανονικά τη μισθοδοσία τους. Ακόμα περιμένουν…

«Ο δήμαρχος είναι εξαφανισμένος», λέει η κ. Καρυδάκη, η οποία τονίζει ότι, αν μέχρι την επόμενη εβδομάδα δεν καταβληθούν οι μισθοί, οι εργαζόμενοι θα κινηθούν νομικά, ενώ η επόμενη γενική συνέλευση του σωματείου δεν αποκλείει ότι θα αποφασίσει νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κατερίνα Παγουλάτου

Σχόλια

Exit mobile version