Αρχική διεθνή Ε, όχι και τη Λυσιστράτη!

Ε, όχι και τη Λυσιστράτη!

Σας καλούμε σε μποϊκοτάζ της παράστασης «Λσιστράτη» και των σεμιναρίων που διοργανώνει το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και η Ισραηλινή Πρεσβεία στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας γράφτηκε με το αίμα 2.100 ανθρώπων και πάνω σε απερίγραπτη καταστροφή. Η τραγωδία ήταν άλλο ένα επεισόδιο της αδίστακτης μανίας της ισραηλινή κατοχής. Η μακροχρόνια εκεχειρία με την οποία το Ισραήλ συμφώνησε σε μερική άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας γιορτάζεται ως νίκη των Παλαιστίνιων, νίκη της αποφασιστικότητας και της αυτοθυσίας. Αν θα τηρήσει το Ισραήλ τη συμφωνία και αν θα προχωρήσει η παλαιστινιακή ενότητα, είναι τεράστια ερωτηματικά. Υπάρχει όμως και κάτι σίγουρο. Δεν θα σταματήσει η κατοχή αν το Ισραήλ δεν πιεστεί διεθνώς. Αυτό που μας αντιστοιχεί ως κίνημα αλληλεγγύης είναι το μποϊκοτάζ, τώρα πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ και την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ διοργανώνουν Σεμινάρια και Εργαστήρια για το Θέατρο από τις 3 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2014 και παρουσιάζουν την παράσταση Lysistrata-X στις 11 έως 13 Σεπτεμβρίου 2014.

Και μόνο η υποστήριξη της Πρεσβείας του ισραηλινού απαρτχάιντ θα ήταν αρκετή για να αντιδράσουμε σε αυτές τις εκδηλώσεις, σεβόμενοι το κάλεσμα της Παλαιστινιακής Καμπάνιας για Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ (PACBI), το οποίο υποστηρίζουν, πέρα από πλήθος καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών ανά τον κόσμο, τόσο η ισραηλινή ομάδα Boycott from within (Μποϊκοτάζ εκ των έσω, δηλαδή υποστήριξη του μποϊκοτάζ από Ισραηλινούς πολίτες) όσο και εκατοντάδες εβραίοι επιζώντες ή απόγονοι επιζώντων του ολοκαυτώματος.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ όπως και όλα τα ισραηλινά πανεπιστήμια είναι ένας ισραηλινός ακαδημαϊκός θεσμός που υποστηρίζει άμεσα την κατοχή.

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι άμεσα συνένοχο στις ισραηλινές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου. Συγκεκριμένα, το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ έχει αποκτήσει παρανόμως ένα μέρος των 3.345 στρεμμάτων της παλαιστινιακής γης που έχουν κατασχέσει οι ισραηλινές αρχές κατοχής από το 1968, ένα χρόνο μετά την έναρξη της στρατιωτικής κατοχής της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Τι θα έλεγε η Λυσιστράτη για όλα αυτά; – «Μποϊκοτάζ!»

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου ώρα 17.30

 

Διαβάστε και διαδώστε ολόκληρη την ανακοίνωση στο www.intifada.gr

Σχόλια

Exit mobile version