Αρχική πολιτική Εργασιακό μεσαίωνα φέρνει το Μεσοπρόθεσμο

Εργασιακό μεσαίωνα φέρνει το Μεσοπρόθεσμο

Μεταξύ των αλλαγών που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στις εργασιακές σχέσεις και που εντέχνως δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τα αστικά ΜΜΕ περιλαμβάνονται:

• Ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, με διεύρυνση του 8ωρου σε 10ωρο (έως και 12ωρο) για συγκεκριμένους μήνες το χρόνο και μείωση ωρών (αλλά και αποδοχών) τους μη… παραγωγικούς (κατά την κρίση των εργοδοτών) μήνες του χρόνου.
• Παγίωση της «χαμηλής ταχύτητας» νέων εργαζομένων, με καθιέρωση συμβάσεων των 590 ευρώ μεικτά και διά νόμου εφαρμογή επιχειρησιακών συμβάσεων, που σε συνδυασμό με την επιχειρούμενη ισχύ εισοδηματικού πλαφόν για τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης δημιουργούν ένα περιβάλλον εργασιακού κάτεργου.
•Περικοπή του επιδόματος ανεργίας αλλά και των υπόλοιπων παροχών στους ανέργους –που, σημειωτέον, είναι πλέον περισσότεροι από τους απασχολούμενους- με εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων για τη λήψη των επιδομάτων!
• Κύμα απολύσεων στο Δημόσιο, καθώς η περίφημη «αναδιάρθρωση» φέρνει εκτός υπηρεσιών έως και 7.500 υπαλλήλους, χωρίς να υπολογίζονται όσοι θα τίθενται σε 12μηνη εφεδρεία με μόνον το 60% του μισθού τους ή οι συμβασιούχοι που θα κοπούν εντελώς έως το 2014.
• Γενικό τσεκούρι στις συντάξεις και δη στις επικουρικές και εισοδηματικά κριτήρια για την περίθαλψη των συνταξιούχων (!).                                  
Μ. E.
Σχόλια

Exit mobile version