Αρχική κοινωνία εργασία Εργασία επί πιστώσει

Εργασία επί πιστώσει

70 συμβασιούχοι στο έλεος της Εγνατία Οδός Α.Ε. και του υπ. Υποδομών

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010, οι πληρωμές των 70 συμβασιούχων εργαζομένων στο αρχαιολογικό έργο, το οποίο διενεργείται για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε65 στο τμήμα των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων, καθυστερούν δραματικά. Το αποτέλεσμα είναι, σήμερα, να εκκρεμεί η καταβολή τεσσάρων μισθών (πέραν του τρέχοντος μηνός) και ως εκ τούτου να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όταν μάλιστα οι περισσότεροι έχουν προσληφθεί με κοινωνικά κριτήρια, άρα είναι ακόμη πιο ευάλωτοι στη μη ομαλή ροή των πληρωμών.
Απέναντι στις επίμονες εκκλήσεις των εργαζομένων για θετικές απαντήσεις, η υπεύθυνη για το έργο Εγνατία Οδός Α.Ε. και το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών χρησιμοποιούν, κάθε φορά, διάφορες δικαιολογίες: από το ότι πρόκειται για γραφειοκρατικό(!) πρόβλημα έως το καταλυτικό «δεν υπάρχουν λεφτά»!
Πρόκειται, σαφώς, για εμπαιγμό των εργαζόμενων, που βρίσκει εύφορο έδαφος την παγιωμένη καθυστέρηση πληρωμών προς τους συμβασιούχους του Δημοσίου, αλλά και τη φοβερή ανεργία που μαστίζει τους δύο νομούς της Θεσσαλίας. Αντιδρώντας στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη, 7/09, συγκέντρωση στην κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας και πορεία στη Νομαρχία, όπου από την συνάντηση με το νομάρχη «απέσπασαν» άλλη μια δικαιολογία για γραφειοκρατική εμπλοκή και μια υπόσχεση για πληρωμή εντός δεκαημέρου…
Όσο συνεχίζεται η εκκρεμότητα, οι περαιτέρω κινητοποιήσεις θα είναι ένα μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν σκύβουν μοιρολατρικά το κεφάλι απέναντι στην προκλητική αδιαφορία των εμπλεκομένων φορέων για την καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά επ’ αμοιβή και όχι… επί πιστώσει.

Ν.Α.
Σχόλια

Exit mobile version