Αρχική στήλες επιστολές τ. 25

επιστολές τ. 25

Σαν τη χουντική ΥΕΝΕΔ – Καταθέστε μαρτυρίες στο ΕΜΙΑΝ

Σαν τη χουντική ΥΕΝΕΔ

Αγαπητοί σύντροφοι,
Η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, εν μέσω σωρείας καταγγελιών για κακοδιαχείριση και υπόγειες διαδρομές μαύρου χρήματος, παραδίδει στην επόμενη μια σχεδόν τετελεσμένη κατάσταση, σχετικά με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, τα οποία αφειδώς χρησιμοποιήθηκαν για έργα βιτρίνας και ακαλαίσθητες αρχιτεκτονικές υπερβολές, όπως το περιβόητο νέο Δημαρχείο. Μεγάλο μέρος των εσόδων του δήμου φαίνεται να δαπανάται για τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού TV100. Αυτή την εξωφρενική υπερβολή συντηρεί ο μέσος Θεσσαλονικιός, ο οποίος ασθμαίνει κάτω από την πίεση της αποδόμησης των αυτονόητων, των κεκτημένων με τα οποία έζησε τα τελευταία 50 χρόνια.
Το πρόγραμμα της TV100, θυμίζει εκείνο της χουντικής ΥΕΝΕΔ, με ισχυρές δόσεις δημαρχοκεντρικής προπαγάνδας, η οποία πλαισιώνεται από πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, μέχρι και lifestyle εκπομπές!
Σ’ ό,τι αφορά, δε, το «δημοσιογραφικό» δυναμικό του σταθμού, στο οποίο ανήκε και ο σημερινός βουλευτής της Ν.Δ. και όψιμος διεκδικητής του δήμου, κ. Γκιουλέκας, είναι προκλητικά στρατευμένο στην τοπική νεοδεξιά.
Οι δημοσιογράφοι του TV100, ζουν στον δικό τους νεοσυντηρητικό παράδεισο, τον οποίο καλύπτει νωχελική αχλή λιβανιού και μυρωδιά από στρατώνα, εκστασιαζόμενοι από τα εμετικά κηρύγματα μίσους του μητροπολίτη Ανθίμου, αναμασώντας τον ρυπαρό εθνοπατριωτισμό τους, εκθειάζοντας, σε κάθε ευκαιρία, τους τοπικούς αστέρες της νεοδεξιάς.
Λειτουργούν, σαν να πλήρωναν τους μισθούς τους τα μέλη και τα στελέχη της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, από τις συνδρομές τους! Το TV100, τελικά, είναι το ΤΗΛΕΑΣΤΥ της Θεσσαλονίκης, με χορηγούς τους δημότες. Αξίζει, δε, να σημειωθεί, πως οι Θεσσαλονικείς τηλεαστέρες απολαμβάνουν μιας ιδιότυπης ασυλίας, μια και καμία δημοτική αρχή έως τώρα δεν έχει δώσει πλήρη στοιχεία για τις αμοιβές τους αλλά και για τα συνολικά έξοδα του σταθμού, τη στιγμή που έχουν δημοσιοποιηθεί οι παχυλές αμοιβές τηλεαστέρων που εργάζονταν ή εργάζονται στην ΕΡΤ.
Ελπίζω πως με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου από τους εκπροσώπους της προοδευτικής πλειοψηφίας της πόλης, αυτό το μνημείο της τηλεοπτικής νεοσυντηρητικής ματαιοδοξίας πρέπει να κλείσει, προς όφελος και της τσέπης μας αλλά και της γενικότερης τηλεοπτικής μας αισθητικής.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
Νίκος Δεναξάς
θεολόγος – κοινωνιολόγος  ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη

 
Καταθέστε μαρτυρίες στο ΕΜΙΑΝ

Κύριε Διευθυντά,
Στο υπ’ αριθμό 23/24.7.2010 φύλλο της εφημερίδας σας δημοσιεύεται γράμμα του συναγωνιστή Γιάννη Στρατή με το οποίο διατυπώνει τη μερική ένστασή του για τα στοιχεία που αναφέρονται στο βιογραφικό για το Σωτήρη Πέτρουλα, (που έχει περιληφθεί στο πολύ καλό ένθετο Δρόμοι της Ιστορίας, 17.7.2010), σχετικά με το εύρος της συμμετοχής του στην ύψωση των σημαιών του 114 στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1962. Τα στοιχεία έχουν ληφθεί από έντυπο της εποχής και δεν διασταυρώθηκαν πλήρως. Η παρέμβαση του συναγωνιστή Γιάννη, είναι πολλαπλά χρήσιμη για την αποκατάσταση της αλήθειας και τον ευχαριστώ πολύ. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη της σχετικής παράλειψης θα ήθελα να κάνω έκκληση ως πρόεδρος της  Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) προς τα παλιά μέλη και στελέχη του κινήματος να συνεχίσουν να καταθέτουν προφορικά τις πολύτιμες μαρτυρίες τους στο Αρχείο Προφορικής Ιστορίας της ΕΜΙΑΝ και άλλων παρόμοιων φορέων.

Φιλικά
Ο Πρόεδρος της ΕΜΙΑΝ
Θανάσης Καλαφάτης

Σχόλια

Exit mobile version