Αρχική στήλες Επιστολές προς το Δρόμο τ.30

Επιστολές προς το Δρόμο τ.30

Ο δρόμος για την ανατροπή του κατοχικού μνημονίου είναι μονόδρομος… εξέγερση

Η κυβέρνηση διαμόρφωσε το πρόγραμμα Καλλικράτης με τη μέθοδο της αλχημικής μαγειρικής. Οι συνενώσεις δήμων, σύμφωνα με εκλογικές σκοπιμότητες και η ψήφιση ενός νομοσχεδίου μέσα σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, εντελώς απαγορευτικό για δημόσια συζήτηση, ήταν συνειδητή επιδίωξη της κυβέρνησης να πνίξει τις αντιδράσεις και να μην ακουστούν οι δημοκρατικές φωνές για ένα εναλλακτικό σχέδιο αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης.
Με την απόφαση μου, να μην είμαι πλέον υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις αυτοδιοίκητες εκλογές του Νοεμβρίου καταδικάζω, το πρόγραμμα Καλλικράτης που ευθέως εντάσσεται στο πρόγραμμα σταθερότητας που συνδιαμόρφωσε η κυβέρνηση από κοινού με την Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το πρόγραμμα Καλλικράτης δεν εξασφαλίζει, τους αναγκαίους πόρους για την εφαρμογή του, πολύ περισσότερο όταν στο κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας υπονοεί περικοπές και αύξηση στην τοπική φορολογία. Οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός θα περικοπούν δραστικά ή θα διακοπούν για τους χρεωμένους ήδη Δήμους. Αρκετοί εργαζόμενοι θα απολυθούν και για τους υπολοίπους η εργασία δεν θα είναι επισφαλής. Οι έννοιες όπως αυτοδιοίκηση, αυτοοργάνωση, δημοκρατία και συμμετοχή των πολιτών πλήττονται βάναυσα και ιδιαίτερα έπειτα από τη δημιουργία τεράστιων δήμων και περιφερειών, όπου θα λειτουργούν συγκεντρωτικά και στη βάση του κυβερνοκεντρικού μοντέλου… Επειδή οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση γίνονται σε μία περίοδο γενικευμένης φτώχειας και απότομης πτώσης του βιοτικού επιπέδου, δεν πιστεύω πλέον ότι καμία εκλογική συμμαχία θα καταδικάσει ή θα αποτελέσει «όπλο» του λαού στον αγώνα απέναντι στα σχέδια μίας καθεστωτικής κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Καμία εκλογική αναμέτρηση «προοδευτικού τύπου» δεν πρόκειται να βγάλει τους Έλληνες εργαζόμενους από το φαύλο κύκλο της εξάρτησης και της υπερεκμετάλλευσης. Ο δρόμος για την ανατροπή το κατοχικού μνημονίου είναι μονόδρομος…εξέγερση. Η εξέγερση των πολιτών είναι ο μόνος δρόμος για την διαγραφή του χρέους και για να βγει η χώρα από τον λάκκο των λεόντων (Ε.Ε. και ΔΝΤ). Ήρθε η ώρα οι κοινωνίες να αυτοδιοργανωθούν, οι πολίτες να αυτοδιαχειρίζονται πλέον οι ίδιοι τις τύχες τους, να λειτουργήσει ο θεσμός της αντεξουσίας, αφήνοντας απέξω τα λαμόγια, τους επαγγελματίες και τους αλήτες της πολικής.

Υ.Γ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους φίλους, συνεργάτες και ψηφοφόρους της Καισαριανής που τα προηγούμενα χρόνια ήταν συνοδοιπόροι στο όραμα.

Μαριάννα Κραουνάκη
Δημοτική Σύμβουλος Καισαριανής

 

Σχόλια

Exit mobile version