Αρχική αρχείο στηλών επιΚοινωνία Μια πασιέντζα για το ΙΣΤΑΜΕ

Μια πασιέντζα για το ΙΣΤΑΜΕ

Του Μάριου Διονέλλη.

Πολύ ωραία μας τα είπε ο κ. Μόσιαλος, από τις πασοκικές εφεδρείες και από τη θέση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου που κατέλαβε εδώ και λίγο καιρό. Όποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν λευκή απεργία θα απολύονται: «Δεν θα ανεχτούμε αργομισθίες και λευκές απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα».
Το ξέρει ο μπαγάσας το κόλπο. Μιλάει στην ψυχή σου.
Γιατί κι εσύ κι εγώ έχουμε βρεθεί στον γκισέ κι έχουμε ρίξει κλεφτή ματιά στην οθόνη του υπαλλήλου, που έχει ανοιχτή την πασιέντζα. Και συ κι εγώ περιμέναμε να τελειώσει το τηλέφωνό του για να εξυπηρετηθούμε. Αυτό το κόλπο το ξέρουν καλά εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό ακριβώς περιμένουν. Να φαγωθούμε μεταξύ μας. Γιατί, όντως, πολλές πασιέντζες είναι ανοιχτές στις δημόσιες υπηρεσίες, πολλές συντάξεις δίνονται στα 45, πολλά επιδόματα έφτασαν να είναι μεγαλύτερα από το μισθό. Έτοιμοι είμαστε να χιμήξει ο ένας στον άλλο.
Δεν θα αναρωτηθεί ποτέ ο κ. Μόσιαλος πώς θα πείσει τους δημοσίους υπαλλήλους να δουλέψουν περισσότερο την ώρα που τους κόβει το μισθό. Και ξέρει πως η πασιέντζα θα πάει σύννεφο. Για αυτό απειλεί και σε κάνει και σένα να κοιτάς με μισό μάτι τον υπάλληλο που δεν κάνει γρήγορα. Αλλά να σου πω κάτι, καλά θα κάνει ο υπάλληλος. Και στο λέω τώρα νηφάλια, παρ’ όλο που θα ξανατσαντιστώ όταν θα είναι η δική μου σειρά στο γκισέ. Και πασιέντζα και tetris και Facebook. Ποιο φιλότιμο και για ποιο κράτος να δουλέψει και για ποιες αποδοχές και για ποια ζωή, που μόνο δυσκολότερη προδιαγράφεται. Και μια που λέμε για αργομισθίες, υπόσχομαι πως την επόμενη φορά που θα θυμώσω με «αραχτό» υπάλληλο, θα αναρωτηθώ για το έργο που προσφέρει στον τόπο το Ινστιτούτο Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΣΤΑΜΕ), που χρηματοδοτείται από το κράτος και από το ΠΑΣΟΚ (δηλαδή πάλι από το κράτος) και που έχει τον κύριο Μόσιαλο, μέχρι και σήμερα, στη θέση του προέδρου.
Αλήθεια, αν είσαι βουλευτής και υπουργός και πρόεδρος παίρνεις και τους τρεις μισθούς;

 

Σχόλια

Exit mobile version