Με το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αμυνταίου «Η Αγκαλιά» επικήρυξε τον δράστη που δηλητηρίασε αδέσποτα ζώα στο κέντρο του Αμυνταίου της Φλώρινας. Όπως αναφέρει ο σύλλογος, οι φόλες εντοπίστηκαν διάσπαρτες κοντά στο στρατόπεδο στην περιοχή γύρω από το σούπερ μάρκετ Καρφούρ.

Όποιος γνωρίζει οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο μπορεί να οδηγήσει στα ίχνη του ή των δραστών της μαζικής αυτής δηλητηρίασης, να απευθυνθεί είτε στην Αστυνομία είτε στο Φιλοζωικό Σύλλογο Αμυνταίου «Η Αγκαλιά» καλώντας στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6970099709.

Η νέα επιχείρηση εξόντωσης αδέσποτων ζώων προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση αρκετών κατοίκων του Αμυνταίου, οι οποίοι απαιτούν να εντοπιστεί ο εγκληματίας που «φυτεύει» φόλες στο κέντρο της πόλης θανατώνοντας ανυπεράσπιστα πλάσματα και θέτοντας σε κίνδυνο τα παιδιά τους.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμυνταίου καταδίκασε τα περιστατικά δηλητηρίασης των αδέσποτων ζώων, καλώντας τους συνδημότες του να συμβάλει ενεργά ώστε να εξαλειφθούν αυτές οι ενέργειες που δεν τιμούν την τοπική κοινωνία. Ειδικότερα, ο Δήμος Αμυνταίου επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Σχετικά με το δυσάρεστο περιστατικό ρίψης φόλας στην περιοχή του κέντρου Αμυνταίου, με στόχο την εξόντωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος Αμυνταίου θα ήθελε να εκφράσει τον αποτροπιασμό του και να καταδικάσει παρόμοιες ενέργειες οι οποίες δεν τιμούν και δεν εκφράζουν την τοπική μας κοινωνία. Τέτοιες παράνομες ενέργειες θέτουν επίσης σε κίνδυνο τους συμπολίτες μας και ειδικότερα ευπαθείς ομάδες όπως είναι παιδιά μικρής ηλικίας. Καλούμε τους ευαισθητοποιημένους συνδημότες μας να απομονώσουν τέτοια περιστατικά και να συνδράμουν ενεργά στην εξάλειψη τέτοιων αποτρόπαιων περιστατικών».

Εν τω μεταξύ, το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ βεβαίωσε το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας στον άντρα που στις 17 Μαρτίου 2016 φόλιασε με κρέας που περιείχε δηλητήριο δύο αδέσποτα σκυλιά, σκοτώνοντας το ένα. Ο δράστης συνελήφθη από τις Αρχές, καθώς η ιδιοκτήτρια μιας επιχείρησης που φρόντιζε τα ζώα είχε προσκομίσει στην αστυνομία και στον εισαγγελέα ένα βίντεο που δείχνει τον άντρα να δίνει τροφή στα δύο αδέσποτα σκυλιά.

Η κτηνιατρική γνωμάτευση αναφέρει ότι στο στομάχι του νεκρού ζώου εντοπίστηκαν κομμάτια από κρέας εμποτισμένο με κάποιο δηλητήριο. Όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο δράστης που οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας αρνήθηκε ότι φόλιασε τα δύο ζώα, ισχυριζόμενος ότι τους είχε δώσει… σοκοφρέτες! Η αστυνομία βεβαίωσε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος. Ο κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να υποβάλει ένσταση, καθώς την κύρωση και την επιβολή του διοικητικού προστίμου βεβαιώνει το Τμήμα Κτηνιατρικής της αρμόδιας Περιφέρειας.

 

www.istoriesadespoton.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!