Αρχική κοινωνία εργασία Επίσχεση στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού

Επίσχεση στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού

Επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει από τις 3 Μαΐου οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Απλήρωτοι από τις 15 Μαρτίου οι συνολικά 120 εργαζόμενοι που απασχολούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το Πνευματικό Κέντρο και τον Αθλητικό Οργανισμό, αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά.
Στον πέμπτο μήνα εφαρμογής του «Καλλικράτη», οι περισσότεροι δήμοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που έχει δημιουργήσει στη λειτουργία των υπηρεσιών. Η επίσημη δικαιολογία που προβάλλει ο δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού είναι η χρονοβόρα διαδικασία συνένωσης των ΝΠΔΔ, αφού ο «Καλλικράτης» προβλέπει μόνο δύο ανά δήμο. Η πραγματική αιτία όμως είναι η δραστική περικοπή δαπανών που με δούρειο ίππο το σχέδιο «Καλλικράτης» τσακίζει τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.
Ειδικά στους παιδικούς σταθμούς προωθείται με νομοθετική ρύθμιση και η επέκταση του ωραρίου των παιδαγωγών που εργάζονται στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς από 30 σε 40 ώρες την εβδομάδα. Με μοναδικό κριτήριο την εξοικονόμηση θέσεων εργασίας το υπουργείο Εσωτερικών αποφασίζει μια βίαιη αντιπαιδαγωγική ρύθμιση, υποβαθμίζοντας κι άλλο την προσχολική αγωγή. Ήδη οι εργαζόμενοι – παιδαγωγοί και η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν ξεκινήσει σειρά κινητοποιήσεων.
Γ.Κ.

 

Σχόλια

Exit mobile version