Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Επίθεση με μαχαίρι από Χρυσαυγίτες σε μέλη του ΜΑΣ

Επίθεση με μαχαίρι από Χρυσαυγίτες σε μέλη του ΜΑΣ

Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Λαγκαδά καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Οι σπουδαστές βρέθηκαν στο ΕΠΑΛ της περιοχής προκειμένου να ενημερώσουν στο πλαίσιο της απεργίας της περασμένης Τετάρτης, όπου και «δέχθηκαν επίθεση από γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής». Σύμφωνα με δήλωση του γραμματέα του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, οι δράστες είχαν στην κατοχή τους μαχαίρι, στο αυτοκίνητο που επέβαιναν είχαν και πιστόλι, ενώ τραυματίστηκε ένας νεαρός, μέλος του ΜΑΣ.
Το περιστατικό έγινε γνωστό λίγη ώρα αργότερα, ενώ στο σημείο μετέβησαν μέλη του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στο εργοστάσιο του ΑΓΝΟ, και αφόπλισαν τους Χρυσαυγίτες.
«Την κατάλληλη απάντηση» πήρε η Χρυσή Αυγή, λέει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει πως «αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Είναι ένας ύπουλος αντικομμουνιστικός και τρομοκρατικός μηχανισμός που στηρίζεται από το σύστημα και χρησιμοποιείται ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα και τους νέους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στην Ε.Ε. και τους εκμεταλλευτές καπιταλιστές».
Παράλληλα, το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι «η απάντηση που τους έδωσαν τα μέλη της ΚΝΕ και οι απεργοί εργάτες δείχνει το πώς ο λαός και η νεολαία μπορούν να απομονώσουν, να αποκαλύψουν και να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική και εγκληματική δράση των ναζιστών. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Είναι υπεύθυνη για το αν θα τιμωρηθούν οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία, τα ονόματα ακόμα και τα αποτυπώματά τους στα ρόπαλα».

Παρέμβαση της Εισαγγελίας
Την επίσπευση των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο φερόμενων ως «πρωταγωνιστών» του επεισοδίου στο Επαγγελματικό Λύκειο Λαγκαδά, κατά το οποίο δύο υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν μέλη του ΚΚΕ, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με καθυστέρηση μίας ημέρας.
Η Εισαγγελία, ενεργώντας αυτεπάγγελτα, έδωσε εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά, που χειρίζεται την υπόθεση, να επισπευσθούν οι έρευνες εντοπισμού των δύο φερόμενων δραστών και να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

Σχόλια

Exit mobile version