Εν ολίγοις

Γράφει ο Ζαχαρίας Ρουστάνης

 

Πεντέλη εν δράσει – όχι εν καύσει…

Κι ο κλήρος πέφτει στην… Πεντέλη! Στην καρδιά της Πεντέλης, δίπλα στον οικιστικό ιστό, και μάλιστα με τις ευλογίες του δημάρχου της Δημήτρη Στεργίου, που εξαγγέλλει την κατασκευή ενός τεράστιου εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στο παλιό Λατομείο Μαλτέζου (περιοχή που έχει χαρακτηριστεί προ εξαετίας αναδασωτέα) και ονομάζει το έργο «συνεισφορά» του στην ποιότητα ζωής των κατοίκων κι όχι μετατροπή της Πεντέλης σε εργοστάσιο-κόλαση τοξικής στάχτης και πίσσας, αιωρούμενων σωματιδίων και καρκινογόνων διοξινών…
Το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, η Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, τοπικοί φορείς, πολιτικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις τεκμηριώνουν με επιστημονικά και οικονομικά στοιχεία την παραδοξότητα του εγχειρήματος και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
«Tο Πεντελικό και ο αέρας που αναπνέουμε ανήκουν σε όλους μας και δεν χωράνε στην τσέπη κανενός», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική κίνηση «Πεντέλη εν δράσει» και καταλήγει: «Ο δήμαρχος είναι αδίστακτος, προκειμένου να διεκδικήσει ξανά το Δήμο Πεντέλης συμμαχεί με δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν το περιβάλλον για το κέρδος. Ίσως ελπίζει στην προεκλογική εύνοια κάποιων ιδιωτικών εταιριών. Ο άνθρωπος αυτός δεν έκανε τίποτα για το δήμο μας στη θητεία του – τώρα γίνεται και επικίνδυνος!»
Η Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στο Εργοστάσιο Αεριοποίησης Βιομάζας καλεί σε δημόσια συζήτηση που διοργανώνει τη Δευτέρα στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισίων, με ειδικούς που θα εξηγήσουν λεπτομερώς τις επιπτώσεις και τις περιβαλλοντικές συνέπειες από τη λειτουργία του εργοστασίου καύσης απορριμμάτων.

 

Myschool, η πλατφόρμα της ρουφιανιάς!

Η νέα ψηφιακή βάση δεδομένων που επιβάλλει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση ξυπνά τον εφιάλτη του Όργουελ και προετοιμάζει το έδαφος για τον ολοκληρωτικό έλεγχο της προσωπικότητας και του μέλλοντός μας. Σαν να μην είναι συνταγματικά επιβεβλημένη και βασική πολιτική αξία της δημοκρατίας η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, το Υπουργείο Παιδείας προέβη στην καταστρατήγησή της και άρχισε το συστηματικό φακέλωμα εκπαιδευτικών και μαθητών. Στην ψηφιακή πλατφόρμα myschool καταγράφονται και θα ενημερώνονται σε καθημερινή βάση ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ΑΜΚΑ, οικογενειακή κατάσταση, καταγωγή, απουσίες, μετακινήσεις, επιδόσεις ανά μάθημα, συμπεριφορές, ποινές, ζητήματα σωματικής, ψυχικής και διανοητικής υγείας και άλλα παρόμοια, εκ των οποίων πολλά συνιστούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των μαθητών. Κανείς δεν μπορεί να μας προστατεύσει από μια μαρκετίστικη λογική που θα διαπεράσει και θα στιγματίζει για πάντα το προφίλ και την προσωπικότητα των αυριανών πολιτών. Και θα φτάσει και η στιγμή που κάποιος οργανισμός… διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας θα ιδιωτικοποιήσει επίσημα ή ανεπίσημα ως εμπορικό προϊόν τα ευαίσθητα αυτά προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων. Φαίνεται πως η αντιπαλότητα της κυβέρνησης με τη Χ.Α. αφορά μόνο τα πρόσωπα και όχι τη φασίζουσα ολοκληρωτική ιδεολογία της, που την υιοθετεί και την εφαρμόζει.

Σχόλια

Exit mobile version