Εν ολίγοις

Γράφει ο Ζαχαρίας Ρουστάνης

Το Θείο νέφος των υπουργών μας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητάει από τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν επιβοηθητικά τα τζάκια για τη θέρμανση των σπιτιών τους να μην τα χρησιμοποιήσουν τις ημέρες αύξησης του νέφους. «Η σύσταση αυτή δεν αφορά τα νοικοκυριά που δεν έχουν άλλον τρόπο θέρμανσης», τονίζει συμπονετικά για τα εκατομμύρια θύματα της μνημονιακής πολιτικής. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει επίσης, με καλοσυνάτο τουπέ χιλίων… παθολόγων, ότι «άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου τους, ενώ οι άνω των 65 ετών πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα».
Και στο καπάκι, τα υποκριτικά υπουργικά «χουβαρνταλίκια», περί αυξημένων ημερών κατανάλωσης δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ – οι οποίοι υπολογίζονται μεν σε 2 εκατομμύρια, αλλά η εταιρία δεν τους έχει καν «αναγνωρίσει», διότι απλούστατα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων! Και επιπλέον δεν έχει πει κανείς ακόμα τίποτα για την… ταμπακιέρα, για τον μαγικό τρόπο με τον οποίο τα ρολόγια της ΔΕΗ θα εξοπλιστούν με αισθητήρα… αιθαλομίχλης.
Ε, κάτι θα ’πρεπε ν’ αφήσει η κυβέρνηση και για τον Αϊ-Βασίλη…

Μίζες Κάντα και Τομ(πούλο)γλου
Και μικροσκόπιο και τηλεσκόπιο και ενδοσκόπιο και υγειονομικό εξοπλισμό για τις επικίνδυνες μολύνσεις θα χρειαστεί η Ελληνική Δικαιοσύνη για να καταπιαστεί και να εξιχνιάσει τα σκάνδαλα διαφθοράς δημόσιων προσώπων, εις βάρος μιας κοινωνίας που εμπιστεύθηκε σ’ αυτούς τον… σβέρκο της. Μετά το βρομερό τσιμπούσι του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα και Σία, που σόκαρε και τους πλέον «ρεαλιστές-κυνικούς», στις πλάτες πάντα της… ασφάλειας της χώρας, έσκασε και η περίπτωση του προέδρου του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος έστησε εκβιαστική και κερδοσκοπική πλεκτάνη επάνω στην καμπάνια κατά της παιδικής παχυσαρκίας. «Δεν είμαι εγώ μ… να κονομάνε όλοι από δουλειές και εγώ να μην παίρνω μία αυτή την εποχή», φέρεται να έχει πει στις καταγραμμένες συνομιλίες που τον «έκαψαν».
Ας πούμε πως αυτά αποτελούν «καλή αρχή» για τη Δικαιοσύνη. Να φτάσει επιτέλους κάποτε και η σειρά όλων εκείνων των καταχραστών της λαϊκής εμπιστοσύνης που παρέδωσαν το πολίτευμα, τα κοινωνικά αγαθά, τον φυσικό πλούτο, τις περιουσίες, το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας στο πιάτο των τοκογλύφων-εκβιαστών.

1,5 δισ. ευρώ στον… κουβά του Στουρνάρα
Τεράστιες ουρές σχηματίζονται αυτές τις μέρες σε τράπεζες και εφορίες, από φορολογούμενους που σπεύδουν απεγνωσμένα να αντιμετωπίσουν φόρους και τέλη, να τακτοποιήσουν φορολογικές εκκρεμότητες ή να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, καθώς αδυνατούν να καταβάλουν πλέον τέλη κυκλοφορίας. Αρκετοί κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών αναζητούν δανεικά για να αποφύγουν το… ισόποσο πρόστιμο της εκπρόθεσμης καταβολής των τελών. Καλούνται επίσης να πληρώσουν δόσεις φόρου εισοδήματος, δόσεις φόρου ακίνητης περιουσίας τριών ετών, αλλά και το «χαράτσι» της ΔΕΗ. Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι τα συνολικά έσοδα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη θα φθάσουν το 1,5 δισ. ευρώ.
Αδυνατούν, ωστόσο, να αναγνωρίσουν και να αποδεχθούν ότι η αγορά στέγνωσε, οι κουμπαράδες έσπασαν και η απόγνωση στα λαϊκά στρώματα έχει περάσει προ πολλού στο «κόκκινο».

Σχόλια

Exit mobile version