Αρχική αρχείο στηλών εν ολίγοις Οι ασφαλιστικές που μας κυβερνούν!

Οι ασφαλιστικές που μας κυβερνούν!

Από τη στήλη Εν ολίγοις

 

Για ποιον λόγο δεν πληρώνει, άραγε, στην ώρα τους τα ασφάλιστρα του οχήματός του ένας πολίτης; Σίγουρα όχι από αμέλεια ή αδιαφορία… Δυσκολεύεται να φανεί συνεπής και τυπικός, γιατί έρχονται βροχή οι λογαριασμοί και δεν ξέρει τι να πρωτοπληρώσει, στριμωγμένος και από τους φωστήρες της «διάσωσής» μας που τον γδέρνουν επί μακρόν, ανελέητα. Και κει, λοιπόν, που θα περίμενε κανείς αυτήν την περίοδο των «ισχνών αγελάδων», μια «εισπρακτική χαλαρότητα» εκ μέρους των ασφαλιστικών εταιριών, με αισθητά μειωμένες τιμές και εκπτώσεις για όσους δυσκολεύονται, καταφθάνει ο νόμος 4261/14, που εφαρμόστηκε από την 1η Ιουλίου, με αυστηρότατες ποινές και αστρονομικά παράβολα, σε όσους καθυστερούν, έστω και μία μέρα, την καταβολή των ασφαλίστρων τους. Και, πραγματικά, αν δεν έχει συμβεί κάτι που δεν το ξέρουμε, αν δεν έχει καταληφθεί, λ.χ., η κυβέρνηση και η κρατική διοίκηση από κάποια τρομοκρατική οργάνωση Ασφαλιστικών Συμβούλων που υπαγορεύει και νομοθετεί ό,τι εκείνη γουστάρει, είναι προφανές ότι αυτοί που μας συγκυβερνούν ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την αισχρή διάσωση της μεγάλης κερδοφορίας των ασφαλιστικών εταιρειών…

Και την ώρα ακριβώς που γράφονταν αυτές οι γραμμές, σκάει στο Διαδίκτυο η ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, «με σκοπό τη διόρθωση ανακριβειών που είδαν το φως τις τελευταίες μέρες σχετικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο στην ασφάλιση των αυτοκινήτων». Με την αλαζονική έπαρση, όχι κανενός κρατικού φορέα που συνηθίζει να επιδεικνύει τελευταία πλείστα φασίζοντα τελεσίγραφα, αλλά μιας Ανωτάτης Ερμηνευτικής Αρχής, επαναλαμβάνει κατά γράμμα τα σκληρά νέα μέτρα και τις αυστηρότατες κυρώσεις, παροτρύνοντας μάλιστα τους ασφαλισμένους να… πειθαρχούν στους ανελαστικούς χρόνους των ασφαλιστικών εταιριών. Ναι, λοιπόν, έχει πράγματι συμβεί κάτι που δεν ξέρουμε: οι τύποι αυτοί έχουν κανονικότατα υποκαταστήσει τη συγκυβέρνηση. Εξαίρετος «πιλότος» για την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και στην… κυβερνητική εξουσία!

 

Ελληνικό: Ο αγώνας συνεχίζεται

Η Επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό διοργανώνει εκδήλωση στην Παραλία του Αγίου Κοσμά την Τετάρτη, 9 Ιουλίου, με ομιλίες, εκθέσεις και συναυλίες.

Οι προσπάθεια για τη διάσωση του Ελληνικού συνεχίζεται. Πριν από λίγα χρόνια οι κάτοικοι και αρκετοί φορείς της περιοχής ήρθαν σε μετωπική σύγκρουση με τα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονταν την ακτή, αφαίρεσαν τα κάγκελα που εμπόδιζαν την ελεύθερη πρόσβαση για κολύμπι, αθλητισμό και περίπατο. Σήμερα, οι πολίτες βλέπουν να χάνεται αμετάκλητα η παραλία τους. Στο όνομα του «δημόσιου χρέους», η παραλία του Αγίου Κοσμά, μαζί με το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, ξεπουλιέται από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ στον Όμιλο Λάτση. Εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα μπετόν θ’ αποκλείσουν το χώρο, κτίσματα που καμία σχέση δεν θα έχουν με τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων. Η Επιτροπή προσκαλεί άτομα και συλλογικότητες να πυκνώσουν τις γραμμές άμυνας και αντίστασης στη σκανδαλώδη εκποίηση των πάντων.

Σχόλια

Exit mobile version